Dumnezeu ingaduie sa vina asupra omului diferite boli, iar noi trebuie sa le primim cu rabdare, fara cartire, ca pe o binecuvantare. Daca am sti ce folos castigam din boli, n-am vrea sa devenim sanatosi, ci am prefera sa ramanem bolnavi, sa rabdam, ca sa primim un loc mai bun in Rai. Ce poate sa []Dumnezeu ingaduie sa vina asupra omului diferite boli, iar noi trebuie sa le primim cu rabdare, fara cartire, ca pe o binecuvantare.

Daca am sti ce folos castigam din boli, n-am vrea sa devenim sanatosi, ci am prefera sa ramanem bolnavi, sa rabdam, ca sa primim un loc mai bun in Rai.

Ce poate sa faca puterea omeneasca in diferitele boli? Doar Hristos poate, si cu un deget, sa ne faca bine. Sa cerem prin rugaciune ajutorul lui Hristos.

Omul, cand sta bine cu sanatatea, nu sta bine duhovniceste. Asadar, este mai bine sa aiba ceva. Omul se foloseste din boala cat nu se foloseste din toata nevointa pe care o face. Orice boala ajuta mult in inaintarea duhovniceasca.

Sa avem multa rabdare in bolile noastre, ca sa nu primim o rasplata mica in ceruri. Dumnezeu n-ar ingadui sa fie nimic din ceea ce se intampla daca din aceasta n-ar iesi ceva bun.

Pentru noi, crestinii, nu trebuie sa existe durere, nici amaraciune, nici deznadejde. Daca incredintam amaraciunea noastra lui Hristos, ea se face miere.sursa: Mica filocalie / cuviosul Paisie Aghiotitul, Editura Egumenita, 2009