Se spune mereu ca venirea Domnului cu slava este aproape; dar ea, pentru unii, se pare ca intarzie. Aceasta aparenta intarziere face sa sporeasca suferinta multora. Unii, nerabdatori, se duc, se prabusesc, racindu-li-se credinta. Altii se fac pricini de cadere, duc pe altii in robie, nu se mai tem, bazandu-se pe proorocii false, neimplinite. Dar []Se spune mereu ca venirea Domnului cu slava este aproape; dar ea, pentru unii, se pare ca intarzie. Aceasta aparenta intarziere face sa sporeasca suferinta multora. Unii, nerabdatori, se duc, se prabusesc, racindu-li-se credinta. Altii se fac pricini de cadere, duc pe altii in robie, nu se mai tem, bazandu-se pe proorocii false, neimplinite. Dar va veni. Domnul nu intarzie in implinirea fagaduintelor Sale, ci are indelunga rabdare, dorind ca niciunul sa nu piara, sa nu se piarda, sa nu arda in focul gheenei.

Cercetand Sfintele Scripturi, vedem semnele apropiatei Sale veniri care se implinesc una dupa alta, vedem chipul vietii ca intr-o oglinda, chipul lumii care trece iute, si, ca la ceasornic, orele zilei si ale noptii in care ne gasim. Prevestitor este si elanul propovaduirii Bibliei, necredinta, lepadarea de credinta, certurile, imbuibarile, dezbinarile, cruzimile, crimele, fatarniciile, iubirea de sine, absenta dragostei, racirea ei, neinduplecarea, faramitarea unitatii fratesti, dezbinarile religioase si multe altele. Dar toate acestea n-au importanta in calea ducerii la indeplinire a voii Sale, dupa cum hotarase mai dinainte. Domnul Dumnezeu Isi duce la indeplinire planul voii Sale, chiar daca oamenii, amagiti de satana, nu cred in nimic, sau cred numai de forma.

In toata vremea, Domnul Iisus, prin Biserica aleasa, face cunoscuta taina voii Sale, da har celor ce se pocaiesc. Spre iconomia plinirii vremilor, ca toate sa fie cuprinse iarasi in Hristos-Domnul, cele din ceruri si cele de pe pamant, toate intru El (cf. Ef 1, 9-10). i toate le-a supus sub picioarele Lui si, mai presus de toate, L-a dat pe El Cap Bisericii, care este Trupul Lui, implinirea Celui ce plineste toate intru toti (cf. Ef 1, 22-23). i cuvantul s-a facut trup si s-a salasluit intre noi si am vazut slava Lui, slava ca a Unuia Nascut din Tatal, plin de Har si de adevar (cf. In 1, 14). i din plinatatea Lui noi toti am luat si har peste har (v. 16).

Noi Il cunoastem prin duhul intelepciunii, al desco-peririi si luminandu-ni-se ochii inimii prin DuhulSfant, ca sa pricepem nadejdea la care suntem chemati, la...