II Tim. 2, 3 In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea! Ioan 16, 33 Este o binecuvantare sa calci pe urmele Domnului si sa suferi alaturi de El si pentru El. Esti parasit si vandut de prieteni? Esti dispretuit si luat in ras de ai tai? [] II Tim. 2, 3 In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea! Ioan 16, 33 Este o binecuvantare sa calci pe urmele Domnului si sa suferi alaturi de El si pentru El.

Esti parasit si vandut de prieteni? Esti dispretuit si luat in ras de ai tai? Adu-ti aminte cum a fost vandut El in gradina Ghetsimani, chiar de un ucenic al Sau, care a mancat paine cu El dintr-un blid si apoi a ridicat calcaiul asupra Lui. Pentru bani a facut cea mai marsava fapta. Inima lui nepocaita, desi a fost trei ani langa focul dragostei Invatatorului, a ramas mereu inghetata de pacat, necredinta si iubire de arginti.

Cand ceilalti ucenici erau framantati de lucrurile ce aveau sa li se intample, Iuda se ocupa de interesele lui personale, cocea in suflet la planuri pe care nu le spunea nimanui, in ascuns pactiza cu fariseii dusmanii Domnului si n-a asteptat decat momentul potrivit pentru a-si pune planul in aplicare. Acesta e demonul iubirii de sine, caruia nu-i pasa de lacrimile pe care le va calca in picioare, nu-i pasa de legamintele pe care le nesocoteste si de durerile pe care le pricinuieste fratilor sai si, mai ales, Domnului.

Copiii lui Dumnezeu au avut sa sufere totdeauna de pe urma iudelor si a tradatorilor care s-au strecurat printre ei, asa cum s-a strecurat si tatal lor in ceata celor doisprezece. Dar trebuie sa se implineasca Scriptura. Cine ar ciopli Crucea lui Hristos si cine I-ar pune-o pe umeri daca n-ar fi slugile marilor arhierei si carturari? E ingrozitor acest lucru si e cutremurator de grozav sa fie cineva calaul sufletesc al fratelui sau. De aceea spune Domnul: Vai, smintitorilor!Aveti grija...