Unul din ucenicii Sai, Andrei, fratele lui Simon Petru, I-a zis: (Ioan 6, 8) Fiecare dintre ucenicii Domnului Iisus isi are frumusetea lui aparte. Nici unul nu-i lipsit de frumusete, dar nu sunt toti la fel. Pentru ca tocmai in aceasta sta frumusetea lor. Unul s-a deosebit prin curaj, altul prin smerenie, altul prin iubire, []Unul din ucenicii Sai, Andrei, fratele lui Simon Petru, I-a zis: (Ioan 6, 8)Fiecare dintre ucenicii Domnului Iisus isi are frumusetea lui aparte. Nici unul nu-i lipsit de frumusete, dar nu sunt toti la fel. Pentru ca tocmai in aceasta sta frumusetea lor.

Unul s-a deosebit prin curaj, altul prin smerenie, altul prin iubire, altul prin agerime Unul prin vorbire, altul prin tacere, unul prin fapta aratata, altul prin fapta ascunsa.

Domnul Iisus nu schimba temperamentul, felul de fire al cuiva, daca vine la El, ci il innobileaza numai. Marul ramane tot mar; il altoieste numai. Soiul timpuriu sau tarziu ramane tot asa, il altoieste numai pentru a rodi, in loc de poame acre si mici, roade gustoase si mari.

Vasul ramane tot vas, ii schimba numai continutul.

Domnul face ca cei iuti raman iuti si dupa ce vin la Hristos. Numai ca acum nu sunt iuti pentru a face raul, ci sunt iuti pentru a face binele. Cei curajosi raman si mai departe tot curajosi. Dar nu spre a sari la bataie acum, ci pentru a ajuta la nevoie.

Cei zgarciti inainte fata de Dumnezeu vor fi zgarciti si dupa aceea, dar fata de diavolul. Nu vor mai intrebuinta pentru molii sau pentru rugina ceea ce au, ci pentru propa-sirea Evangheliei si pentru ajutorarea lipsitilor, pentru a-si muta avutia in ceruri. Iata, Eu fac toate aceste lucruri noi , a zis Domnul Iisus (Apoc. 21, 5). Caci schimbandu-se continutul chiar si vasul se innobileaza.

Din locul unde a fost altoit se cunoaste nu numai rodul pomului, ci chiar si trunchiul si coaja lui.

Chiar si chipul omului, chiar si infatisarea lui din afara se schimba, dupa ce se intoarce el la Dumnezeu. Lumina dinauntru se rasfrange si in...