In El era viata, si viata era lumina oamenilor. Cel dintai lucru pe care l-a facut Dumnezeu in haosul dinaintea creatiunii a fost lumina. Cu lumina a inceput Inceputul tuturor. Caci in lumina sta viata si prin ea si exista. Cand lumina inceteaza sau dispare de undeva, dispare si viata de acolo. Ceea ce mai []In El era viata, si viata era lumina oamenilor. Cel dintai lucru pe care l-a facut Dumnezeu in haosul dinaintea creatiunii a fost lumina.

Cu lumina a inceput Inceputul tuturor.

Caci in lumina sta viata si prin ea si exista.

Cand lumina inceteaza sau dispare de undeva, dispare si viata de acolo.

Ceea ce mai ramane, ceea ce nu dispare o data cu lumina de undeva, aceea nu este viata, ci vestejire mai rea decat moartea.

Cand lumina va fi luata, ceea ce va mai ramane pe pamant in urma ei nu va mai fi decat blestem si moarte.

Lumina este Hristos (Ioan 8, 12).

Aceasta inseamna ca numai acela care traieste in Hristos este in lumina si are viata, iar acela are viata luminoasa in toate faptele si zilele sale.

Inainte de a-L cunoaste pe Domnul Hristos, intr-un suflet nu poate fi decat intuneric si dezordine, dupa cum in Univers inainte de a se spune cuvantul: Sa fie lumina! era totul haos si noapte.

Dar dupa Hristos, dupa lumina, totul devine altfel. Totul devine ordonat si frumos.

Inainte de venirea Domnului Iisus in lume, ce dezordine, ce intuneric, ce nestiinta, ce idolatrie si haos era pe pamant.

Dar dupa El, ce echilibru, ce ordine, ce lumina a ramas in toate lucrurile. In toata viata oamenilor. i in toate problemele lor de existenta.

Viata adevarata este numai in lumina lui Hristos.

Lumina te pazeste si te fereste de tot ceea ce este urat si nesanatos.

Numai dupa ce ai ajuns in lumina iti dai seama in ce existenta nenorocita erai inainte de aceasta, cand...