Multimea celor ce crezusera, a celor ce se adaugasera cu legamant sa slujeasca Domnului in partasia adunarilor fratesti, ducea mare lipsa mai ales de Biblii Cuvantul lui Dumnezeu. De mai multe ori, fratele Andrei Lapadus, de la Sibiu, cu masina fratelui Cioran, a venit la Simeria sa ne aduca si noua din darurile primite: []Multimea celor ce crezusera, a celor ce se adaugasera cu legamant sa slujeasca Domnului in partasia adunarilor fratesti, ducea mare lipsa mai ales de Biblii Cuvantul lui Dumnezeu.

De mai multe ori, fratele Andrei Lapadus, de la Sibiu, cu masina fratelui Cioran, a venit la Simeria sa ne aduca si noua din darurile primite: Biblii, Nou Testamente, Biblia ilustrata pentru ochisori micuti si altele care, cu mare graba, ca-n vreme de prigoane, au fost Impartite si trimise pe la frati si adunari, copii si tineret, producand neasemuite bucurii sufletesti.

Cu timpul, masina, care aducea aceste materiale binecuvantate, oprea la mare distanta inspre Deva. Eram anuntati din timp, iar dupa miezul noptii, cu sotia, cu sacii in spinare, pana ne faceam lac de sudoare, le transportam prin dosul gradinilor, ca sa nu fim vazuti, auziti sau banuiti, cu teama si ingrijorare. Apoi, le imparteam cu toata grija, spre a nu fi descoperiti in nici un fel, nici prin bucuria pe care cineva si-ar fi manifestat-o, la primirea acestor daruri.

Si facand totul cu sinceritate, ca pentru Domnul si bucuria fratilor, am fost scutiti de primejdia care putea sa ne vina din partea celui rau si a celor rai.

Sursa: Cuvantul cheie a darurilor / Cornel Rusu/ Editura Oastea Domnului, Sibiu, 2005