Ultima scrisoare De la sanatoriul din Geoagiu, parintele Vasile i-a scris Parintelui Iosif scrisoarea de mai jos, ultima lui mult-graitoare scrisoare testamentara: Scump si iubit parinte Iosif! Nu v-am putut scrie pana acum. Sunt istovit complet. M-am simtit mai demult bolnav, dar n-am voit sa cedez. Am luptat inainte, cu credinta in Dumnezeu. Acum []Ultima scrisoareDe la sanatoriul din Geoagiu, parintele Vasile i-a scris Parintelui Iosif scrisoarea de mai jos, ultima lui mult-graitoare scrisoare testamentara:Scump si iubit parinte Iosif!Nu v-am putut scrie pana acum. Sunt istovit complet. M-am simtit mai demult bolnav, dar n-am voit sa cedez. Am luptat inainte, cu credinta in Dumnezeu. Acum sufar din greu, pentru ca lupta de zi si noapte m-a istovit si a stricat toate madularele trupului meu. Nu mai am nimic bun in mine.

Dar totusi nu disper. Am constiinta pe de-plin impacata ca mi-am facut numai datoria. Pot muri linistit in orice clipa. Socot ca mi am implinit misiunea pe acest pamant.

Un lucru singur ma mai retine si adesea ma tulbura: sotia si copiii care, omeneste vorbind, au nevoie de cele ale pamantului. Dar iarasi imi...