Insotitorul meu binecuvantat, Pilda si Puterea mea, spune-mi astazi, care trebuie sa fie relatia mea cu lumea?Pana unde trebuie sa merg in legaturile mele cu cei intre care traiesc, muncesc si umblu? i de unde trebuie sa-mi rup orice legaturi cu ei? Felul in care se poate desfasura bine toata umblarea ta prin [] Insotitorul meu binecuvantat, Pilda si Puterea mea, spune-mi astazi, care trebuie sa fie relatia mea cu lumea?Pana unde trebuie sa merg in legaturile mele cu cei intre care traiesc, muncesc si umblu? i de unde trebuie sa-mi rup orice legaturi cu ei? Felul in care se poate desfasura bine toata umblarea ta prin lume si printre oameni depinde in totul numai de felul in care se desfasoara fericit umblarea ta cu Mine.

Lumea este campul tau de munca si de lupta pentru tine si pentru Mine.

Intai pentru tine Pentru ca de munca si de lupta ta cea buna din lume depind curatia cugetului tau, pacea constiintei tale, implinirea datoriilor pentru care ai fost zidit in Mine, cinstea numelui tau, fericirea vietii tale si, pana la urma, mantuirea si slava ta vesnica.

Apoi pentru MinePentru ca de munca si de lupta ta hotarata si staruitoare in slujba Mea depinde inaintarea Evangheliei, biruinta luminii, insanatosirea vietii, mantuirea semenilor tai, nimicirea pacatului si implinirea planurilor lui Dumnezeu.

Timpul tau de munca si de lupta este numai cat azi. Scurtimea vietii tale pe lume este doar cat o zi, cat azi.

Ieri a fost vesnicia din care ai iesit, maine va fi vesnicia in care vei intra.

Intre aceste doua vesnicii este clipa ta, timpul...