Cat s-a instrainat tara noastra de gandirea duhovniceasca, ne este o dovada marturisirea unui preot din jud. Covurlui. Este vorba de Par. I. Carp, care in fiecare numar de duminica al ziarului Actiunea din Galati are cate un articol despre starea vietii sufletesti la noi. In nr. cu data de 22 ian. a.c. al acestui []Cat s-a instrainat tara noastra de gandirea duhovniceasca, ne este o dovada marturisirea unui preot din jud. Covurlui. Este vorba de Par. I. Carp, care in fiecare numar de duminica al ziarului Actiunea din Galati are cate un articol despre starea vietii sufletesti la noi.

In nr. cu data de 22 ian. a.c. al acestui ziar, Sf. Sa face niste mar turisiri care arata ce rau am ajuns cu credinta noastra, chiar si la sate, si cat e de facut in aceasta privin ta pentru a aduce o indreptare.

Iata insesi cuvintele Sfintiei Sale: Niciodata vreun paro hian nu mi-a deschis usa ca sa ma intrebe ceva despre invatatura cea mantuitoare a Domnului Nici la biserica nu-i vad, nici cu Evanghelia in casa nu-i stiu. De politica si de oameni politici m-au intrebat multi, dar de Iisus si de programul Lui de man tuire a sufletului nu m-a intrebat nimeni! .

Ei, auziti? Nu-si mai bate ni meni capul cu gandirea crestineas ca, dar mintea li se framanta pentru treburile omenesti si zarvele politicesti. Poftele vietii de toate zilele, cu vrajmasiile ei, acestea au casti gat inimile. Dovada ca oamenii te intreaba despre ele. Tacere insa in jurul numelui lui Iisus. Parca de El n-ar fi nici o nevoie sa se...