Un cuvant de osanda al multor oameni N am vreme pentru asa ceva , spune omul cand i-se vorbeste despre sufletul sau si despre Dumnezeu. De fapt, omul este foarte ocupat . De dimineata pana seara, zoreste cu treburile, carora nu Ie mai da de capat. Insa, pe langa treburile sale, omul tot mai are vreme si pentru []Un cuvant de osanda al multor oameniN am vreme pentru asa ceva , spune omul cand i-se vorbeste despre sufletul sau si despre Dumnezeu.

De fapt, omul este foarte ocupat . De dimineata pana seara, zoreste cu treburile, carora nu Ie mai da de capat. Insa, pe langa treburile sale, omul tot mai are vreme si pentru alt fel de lucruri. Asa, de pilda, are vreme sa citeasca jurnalul, fiindca, zice el trebuie sa stii ce mai e nou prin lume.

Are apoi vreme sa stea de vorba cu prietenii sau cunoscutii care-ii intalneste, cateodata, chiar ceasuri intregi, pierzandu-si vremea cu nimicuri.

Apoi are vreme, omul nostru, sa mearga intr o parte si alta la diferite intruniri si societati unde e membru si unde cheltueste timp si bani.

Are vreme, Dumineca, ba chiar si in zile de lucru, sa dea pela carciuma unde pierde sanatate, timp si bani.

Astfel dar, harnicul nostru om, inglodat intr o multime...