Pentru un credincios nu este un lucru mai placut si folositor decat sa citeasca si sa cer ceteze cu de-amanuntul Biblia. Pentru ca aceasta cercetare ti-arata tot anume cum curge viata omenirii. Istoria cea adevarata a omeniri este scrisa nu in cartile de istorie, ci in Biblie. Pen tru ca Biblia ne arata nu numai istoria trecuta []Pentru un credincios nu este un lucru mai placut si folositor decat sa citeasca si sa cer ceteze cu de-amanuntul Biblia. Pentru ca aceasta cercetare ti-arata tot anume cum curge viata omenirii. Istoria cea adevarata a omeniri este scrisa nu in cartile de istorie, ci in Biblie. Pen tru ca Biblia ne arata nu numai istoria trecuta a omenirii, ci ea ne arata si pe cea viitoare. Bi blia ne arata tot anume cum curge viata ome nirii si cum se va sfarsi aceasta viata. Biblia arata profetiile care s-au implinit intocmai si pe cele ce se vor implini intocmai.

In legatura cu Nasterea Domnului, sa cerce tam cu de-amanuntul profetia de pace de la Isaia 2, 4. In acest loc sunt profetite acele vre muri de sfanta pace cand neamurile isi vor face sabiile fiare de plug si sulitele seceri. i nu va mai ridica neam impotriva altul neam sabie. i nu vor mai invata razboiul .

Aceasta profetie o aflam inca in trei locuri din Biblie. i isi vor face neamurile sabiile lor fiare de plug si sulitele seceri si nu va mai ridica neam impotriva altui neam sabie si nu vor mai invata raz boiul (Is 2, 4). In zilele acelea voi sfarama din tara arcul, sabia si orice unealta de razboi si voi face sa locuiasca in liniste (Osea 2, 18).

In zilele acele voi sfarama din tara arcul, sa bia si orice unealta de razboi si ii voi face sa locuiasca in liniste (Is 2, 18). Voi nimici carele de razboi din Efraim si caii din Ierusalim, si arcurile de razboi vor fi nimicite (Zah 9, 10). Atunci locuitorii cetatilor lui Israel vor iesi, vor arde si vor da prada flacarilor armele, pavezele si scuturile, lancile si sulitele; si sapte ani vor face focul cu ele (Ezec 39, 9).

Se ridica insa intrebarea: cum de nu s-au implinit aceste profetii dupa venirea Mantuitorului cu cantarea cereasca: Pe pamant pace, intre oameni bunavoire ? i se ridica intrebarea: cum sta aceasta prorocie fata de locul de la Ioil 3, 10, unde Cuvantul lui Dumnezeu spune tocmai contra: Fiarele plugurilor voastre...