De Anul Nou, grecii au un obicei, asa cum toate popoarele au obiceiurile lor, bune sau rele. Ei fac o pr jitur traditional in care pun bani. Si zice c persoana care g seste banii va avea parte de bucurie tot timpul anului. Ins o vorb in poporul nostru spune c banii n-aduc fericirea! Si-asa este. Nu []De Anul Nou, grecii au un obicei, asa cum toate popoarele au obiceiurile lor, bune sau rele. Ei fac o pr jitur traditional in care pun bani. Si zice c persoana care g seste banii va avea parte de bucurie tot timpul anului.

Ins o vorb in poporul nostru spune c banii n-aduc fericirea! Si-asa este. Nu banii aduc fericirea. Fericirea, bucuria, ne vin dintr-un singur loc: de la Poala Crucii Domnului Hristos. Numai si numai de-acolo! De aceea, ostasii Domnului, in noaptea de Revelion si-n ziua de Anul Nou, fac rug ciuni care cuprind in ele dou lacrimi: una este lacrima de p rere de r u pentru p catul s varsit in anul care a trecut, iar cealalt lacrim este lacrima de intrare in Noul An cu leg mant de a-L urma pe Domnul Iisus cu mai mult hot rare, luptand mai inversunati cu ispitele care ne urm resc la fiecare pas.

Un alt obicei ap rut acum, in ultima vreme la noi, la romani, este acela ca oamenii, la 12 noaptea, s ias in centrul satului sau orasului, unde se trag spre cer artificii. Se zice c aceste artificii alung duhurile rele din anul care vine. Probabil, de aceea, si in unele biserici se incheie slujba inainte de miezul noptii, ca bunii crestini s ...