i iarasi a zis (Iisus): Cu ce voi asemana imparatia lui Dum nezeu? Asemenea este aluatului pe care, luandu-l, femeia l-a ascuns in trei masuri de faina, pana ce s-a dospit totul (Lc 13, 20-21). O femeie pune de seara aluat in trei masuri de fai na. Dimineata cand se scoala, o minune Afla dospita toata plamadeala [] i iarasi a zis (Iisus): Cu ce voi asemana imparatia lui Dum nezeu?Asemenea este aluatului pe care, luandu-l, femeia l-a ascuns in trei masuri de faina, pana ce s-a dospit totul (Lc 13, 20-21).

O femeie pune de seara aluat in trei masuri de fai na. Dimineata cand se scoala, o minune Afla dospita toata plamadeala si pe urma se dospeste toata faina. Ce mare putere are aluatul! Un astfel de aluat dos pitor de lucruri minunate este si in lumea cea sufleteasca. Acest aluat este credinta cea vie in Dumnezeu si in Iisus, Fiul lui Dumnezeu. Este acesta un aluat plamadit cu sangele Domnului care ne curateste pe noi de orice pacat (I In 1, 7). O, ce lucruri minunate face si dospeste acest aluat in lumea cea sufleteasca! Precum aluatul dospeste toata faina in care e pus, asa si acest aluat dospeste toata fiin ta omului cand omul il pune in faina vietii sale. Cand in faina vietii tale ai pus aluatul Evan gheliei, alu atul cre dintei in Dumnezeu si in Jertfa Man tuito rului, atunci acest aluat deodata, ca prin minune, incepe sa-ti dos peasca toata fiinta ta, toate simtirile tale, toate gan dirile tale, toata judecata, toata vederea, toate umblarile, toate lucrarile tale. Cand a apucat acest aluat in faina vietii tale, atunci incepi altcum sa simti, altcum sa vezi, alt cum sa vorbesti si altcum sa traiesti. Cand a apucat acest aluat in faina vietii tale, atunci el lucreaza cu pu tere si iti da si tie putere ca sa fii si sa te faci framanta tura noua (I Cor 5, 7) faptura noua (II Cor 5, 17). Fara acest aluat si fara aceasta dospire nu este si nu poate fi mantuire sufleteasca. Taina mantuirii sufletesti incepe din clipa cand in faina vietii tale, in plamadeala vietii tale, ai pus aluatul Evangheliei, ai pus un aluat nou care sa dospeasca o viata noua cu Domnul. Orice hotarare contra pacatelor, fara acest aluat si fara aceasta dospire, n-ajunge nimic. Sunt destui care predica foarte fru mos despre Hristos, dar nu traiesc o viata cu Hristos, pentru ca viata lor nu e dospita de aluatul Evangheliei. tiu bine ca si in Oastea Domnului este destul aluat nedospit.

Toti cei care dezerteaza dintre noi si se intorc iarasi in mocirla pacatelor din care au iesit sunt un astfel de aluat nedospit. Cei mai multi dintre crestinii de azi sunt un aluat nedospit pentru Evanghelie, de aceea sunt atatea rautati in lume. Taina mantuirii nu sta in aceea sa nu faci ceea si ceea si sa...