De atatea ori ne punem ceasul sa sune noaptea, cand trebuie sa mergem la serviciu! Dar de cate ori am pus noi ceasul sa ne trezeasca noaptea pentru rugaciune? Sa-I multumim lui Dumnezeu pentru ca am plecat si am venit in pace Ca am mers cu temere si ne-am intors cu bine! Ca am semanat []De atatea ori ne punem ceasul sa sune noaptea, cand trebuie sa mergem la serviciu! Dar de cate ori am pus noi ceasul sa ne trezeasca noaptea pentru rugaciune? Sa-I multumim lui Dumnezeu pentru ca am plecat si am venit in pace Ca am mers cu temere si ne-am intors cu bine! Ca am semanat cu ingrijorare si am cules cu prisosinta!Ne aducem aminte de cei zece leprosi pe care, la fel, Domnul i-a vindecat din una dintre cele mai cumplite si mai cutremuratoare boli care pot exista pe lumea aceasta (cand carnea omului putrezeste stand [el] in picioare si umbland pe picioare). i cand Dumnezeu i-a vindecat pe toti zece si numai unul s a intors sa I multumeasca.

Ce mult dorea Domnul sa-i vada pe toti!N-avea El nevoie de multumire, ca El n-a facut binele pentru multumire, cum nu face nici azi binele pentru multumirea celor credinciosi, a celor putini care sunt credinciosi, ci il face pentru toti oamenii, chiar daca sunt atat de multi care nu-I multumesc niciodata lui Dumnezeu pentru ca pot sa stranga din gradina sau din holdele lor sau pentru ca la sfarsitul muncii pot sa incaseze un salar bun.

Sau pentru atatea binecuvantari!Sau pentru ca li se naste un copil sanatosSau pentru ca li se vindeca o vita bolnava!Sau pentru ca sunt ajutati intr-un ceas greuSau pentru ca sunt salvati de accidente si nenorociri!Sau pentru ca, lucrand in locuri primejdioase, Dumnezeu face sa nu li se intample niciodata o nenorocire!Sunt asa de putini care-I multumesc lui Dumnezeu pentru astfel de stari si, cu toate acestea, Dumnezeu e bun si le da tuturor si celor nemultumitori, si celor rai binecuvantarile si binefacerile Sale, asa cum spune in Evanghelie: ca sa fiti fiii Tatalui vostru Care este in ceruri, caci El face sa cada ploaia Sa si peste cei drepti, si peste cei nedrepti. i face sa rasara soarele Lui si peste cei buni, si peste cei rai . El face sa se reverse binecuvantarea Sa si peste cei multumitori, si peste cei nemultumitori.

Dumnezeu ne da toate, pentru ca El este bun, pentru ca Dumnezeu este bun, pentru ca indurarea Lui e nemarginita. De aceea da El toate binecuvantarile. El nu asteapta cine stie ce daruri, ce jertfe de multumire, dar de o lacrima de recunostinta, de un cuvant de multumire. Se bucura Domnul cand le aduce fiecare dintre noi pentru binele pe care ni-l face El.

Spune Profetul Isaia: Eu nu te-am chinuit cu jertfe si nu ti-am cerut daruri, dar o trestie mirositoare, dar un cuvant de multumire am asteptat sa-Mi aduci .

Cand Domnul S-a dus in casa lui Simon Leprosul care poate ca fusese unul dintre cei zece leprosi care nu-I multumisera lui Dumnezeu pentru ca-l vindecase, dar care mai tarziu si-a adus aminte acesta a facut un pranz. El L-a chemat si pe Mantuitorul. L-a chemat ca sa-si arate nu atat de mult recunostinta, ci bogatia sa. i, cand a mers Mantuitorul la el, nici macar o sarutare, nici macar un strop de apa sa- i spele picioarele nu-I...