Cantarea Deborei Judecatori 5, 10 Binefacerile Domnului fata de fiecare dintre noi sunt atat de multe, atat de felurite si atat de neintrerupte, incat in orice loc, in orice vreme si in orice stare suntem datori sa-I inaltam lui Dumnezeu cantarile laudelor si ale multumirii noastre. Daca I-am multumi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile []Cantarea Deborei Judecatori 5, 10Binefacerile Domnului fata de fiecare dintre noi sunt atat de multe, atat de felurite si atat de neintrerupte, incat in orice loc, in orice vreme si in orice stare suntem datori sa-I inaltam lui Dumnezeu cantarile laudelor si ale multumirii noastre.

Daca I-am multumi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile (I Tes. 5, 18), asa cum ni se porunceste, intr-adevar n-am mai avea timp sa ne plangem sau sa cartim pentru nimic.

Dar, chiar si in vremea cand avem pentru ce plange si cand ni se pare ca avem pentru ce carti, chiar si atunci inaintea lui Dumnezeu n-ar trebui sa indraznim aceasta.

Fiindca nu numai ca nu ne foloseste la nimic bun indaratnicia cartitoare, ci, dimpotriva, ne strica si mai mult de fiecare data.

De aceea, in orice vreme, fiecare dintre noi se cuvine sa-I inaltam Domnului laude si iubire. Nici chiar in cele mai grele stari, cand pe buzele noastre nu se pot opri nici o clipa cantarile, n-ar trebui sa se poata opri nici plangerile.

Oricat de greu ne-ar fi, totusi...