Eu sunt vita cea adevarata si Tatal Meu este lucratorul. Orice mladita care nu aduce roada intru Mine, El o taie; si orice mladita care aduce roada, El o curateste, ca mai multa roada sa aduca. Acum voi sunteti curati, pentru cuvantul pe care vi l am spus. Ramaneti in Mine si Eu in voi. Precum []Eu sunt vita cea adevarata si Tatal Meu este lucratorul.

Orice mladita care nu aduce roada intru Mine, El o taie; si orice mladita care aduce roada, El o curateste, ca mai multa roada sa aduca.

Acum voi sunteti curati, pentru cuvantul pe care vi l am spus.

Ramaneti in Mine si Eu in voi. Precum mladita nu poate sa aduca roada de la sine daca nu ramane in vita, tot asa nici voi, daca nu ramaneti in Mine.

Eu sunt vita, voi sunteti mladitele. Cel ce ramane in Mine si Eu in el, acela aduce roada multa, caci fara Mine nu puteti face nimic.

Daca cineva nu ramane in Mine, se arunca afara ca mladita si se usuca; si le aduna si le arunca in foc si ard. (Ioan 15, 1-6). De cand eram preot tanar la sate, mi-aduc aminte ca in toata duminica predicam oamenilor zi candu-le: Faceti, oameni buni, asta si asta, si nu faceti ceea si ceea Insa in scurta vreme am bagat de seama ca o astfel de predica era fara putere. Era o predica fara Hris tos, pentru ca nu puteam aduce cu ea sufletele la Mantuitorul si nu vedeam rasarind pe urmele ei roade de fapte bune. Oamenii ascultau cu placere sfaturile, dar faceau tot aceleasi uraciuni. Atunci am inceput sa cercetez Scripturile si, adancindu-ma in Noul Testament, am aflat ca pentru aducerea sufletelor la Mantuitorul trebuie sapat mai adanc.

Oamenii imi ziceam eu destul de bine cunosc si ei ce-i bine sa faci si ce nu-i bine sa faci, insa raul sta in aceea ca omul n-are putere sa faca binele, si face raul. Predica si Evanghelia trebuie sa patrunda mai adanc. Puterea Evangheliei trebuie sa patrunda mai adanc. Puterea Evangheliei trebuie sa patrunda pana la izvorul de unde pleaca binele si raul, faptele cele bune si cele rele. Predica si Evanghelia trebuie sa sape in suflet cu putere si cu dar de susDupa aceasta adancire in mine insumi si in Evanghelie, am stat in fata poporului cu o predica noua. Intr-o duminica le-am citit evanghelia de mai sus si la sfarsit le-am zis cam asa: Fratilor! Eu tot mereu v-am sfatuit sa faceti fapte bune si sa va feriti de cele rele. Acum insa vad ca predica si sfaturile mele au fost in zadar si in zadar as mai predica mereu sa faceti fapte bune, caci voi n-aveti putere sa faceti fapte bune. Auzirati cum zise Iisus in evanghelie: Eu sunt vita, voi mladitele (ramurile); cel ce ramane in Mine si Eu in el, acela aduce roada multa, caci fara Mine nu puteti face nimic. Voi nuputeti face roade de fapte bune pentru ca n-aveti legatura cu Mantuitorul. Ramurile vietii noastre au iesit din butucul vietii care este Iisus Hristos si de aceea n-aveti putere sa va schimbati via ta si purtarile. Daca cineva nu ramane in Mine, se arunca afara ca mladita si se usuca, zice Mantuitorul. Asa si orice om: indata ce-si pierde legatura cea vie cu Iisus Mantuitorul, isi pierde si puterea sufleteasca si se ofileste, se usuca...