din vorbirea fratelui Pop Ion (Cluj) la nunta de la Dej octombrie 1981 S-a vorbit aici de haina de nunta haina aceasta atat de clar aratata in Evanghelie, cand fiul risipitor se intoarce acasa si cere sa fie ca unul dintre argati. Nu si-a inchipuit nici el, fiul, nici ceilalti ca in casa tatalui []din vorbirea fratelui Pop Ion (Cluj) la nunta de la Dej octombrie 1981S-a vorbit aici de haina de nunta haina aceasta atat de clar aratata in Evanghelie, cand fiul risipitor se intoarce acasa si cere sa fie ca unul dintre argati. Nu si-a inchipuit nici el, fiul, nici ceilalti ca in casa tatalui era o haina de nunta. Haina cea mai buna, pastrata pentru cel plecat departe.

Scumpii si iubitii nostri! Vremea aceasta o socotim ca anul de indurare. Poate este cineva care in clipa aceasta vrea ca sa-si primeasca haina de nunta pentru ca nunta de fata este numai un simbol, asa cum am auzit. Se va incepe adevarata Nunta, la care va fi Mirele Hristos. Ferice de voi, care veti avea adevarata haina de nunta primita din mana Lui!De aceea, scumpii si preaiubitii nostri, ca incheiere a bucuriilor noastre de azi, noi facem un apel la sufletele din acest cort:daca este cineva si aici caruia ii lipseste haina cea de nuntadaca este si aici vre-un rob care trebuie sa se intoarca in caminul si in cuibul cald parintesc Dumnezeu, slavit sa fie Numele Lui, asteapta cu bratele deschise, cum scrie in Romani Sfantul Apostol Pavel: Toata ziua Mi-am intins Mainile spre un popor razvratit si impotrivitor la vorba .

O, de cat timp bratele lui Dumnezeu stau intinse spre fiecare din noi si cat ar vrea sa ne cuprinda la Sanul Sau!Cu cata caldura vom cauta noi aceste brate calde si acest San la care sa ne intoarcem, dar va fi poate prea tarziu. Fiecare lucru isi are vremea lui, asa cum spune profetul lui Dumnezeu, Isaia: Cautati pe Domnul cata vreme se poate gasi si chemati-L cat este aproape .

Nu oricand se poate gasi mantuirea. Asa cum spune si Domnul Iisus in Evanghelia dupa Ioan, capitolul 7, versetul 84: i Ma veti cauta si nu Ma veti gasi. i...