Sa luam aminte! Fiecare om, tanar sau batran, barbat sau femeie, invatat sau neinvatat, plugar sau slujbas, dregator sau servitor, fiecare isi are ogorul lui si Satan nu e lenes. El ara si seamana, zi si noapte. Plugul lui nu sta niciodata si nu rugineste niciodata. Satan nu are vacanta niciodata. El e totdeauna in []Sa luam aminte! Fiecare om, tanar sau batran, barbat sau femeie, invatat sau neinvatat, plugar sau slujbas, dregator sau servitor, fiecare isi are ogorul lui si Satan nu e lenes. El ara si seamana, zi si noapte. Plugul lui nu sta niciodata si nu rugineste niciodata. Satan nu are vacanta niciodata. El e totdeauna in brazda, cu mana pe plugul si pe sapa lui.

Iar daca iadul e plin de harnici lucratori, apoi nici copiii Domnului nu pot fi lenesi. Daca Scaraoschi are astfel de aprigi lucratori, apoi nici Domnul nu poate avea niste trantori.

Un crestin adevarat, un copil al Domnului, este acela care pune mana pe plug si ara si sapa in ogorul mantuirii.

Fratii mei, mana pe plug, pe sapa, pe secera, caci ne intrec argatii lui satan! Sa iesim cu totii la plug, rugand pe Domnul secerisului sa ne trimita cat mai multi seceratori.

Asa e si tarina inimii omului. Ea totdeauna rodeste ceva. Ea niciodata nu sta fara rod, fara recolta. Iar aceasta recolta este buna sau rea, asa dupa cum tarina inimii este lucrata pentru Dumnezeu sau e lasata pentru urzicile si balariile pacatelor. arina lenesului rodeste si ea din greu la urzici si buruieni de pacate. Gradina inimii noastre indata ce nu mai e ingrijita si lucrata ne da o minunata recolta de urzici si buruieni de pacate. arina cea nelucrata e firea cea veche. Ea...