Unii folosesc Biblia ca obiect de valoare, impodobind casa, o tin pe masa ca sa arate ca sunt crestini, ca au si ei Biblie, dar nu patrund adancul tainelor ei, o tin departe de viata lor personala. Altii tin la ea ca la o carte sfanta, menita sa alunge primejdiile si demonii din preajma casei []Unii folosesc Biblia ca obiect de valoare, impodobind casa, o tin pe masa ca sa arate ca sunt crestini, ca au si ei Biblie, dar nu patrund adancul tainelor ei, o tin departe de viata lor personala. Altii tin la ea ca la o carte sfanta, menita sa alunge primejdiile si demonii din preajma casei lor.

Locul cel mai de cinste al Sfintei Scripturi este inima omului. Cine nu-i ofera acest loc va fi lipsit de cunoastere, de puterea si ajutorul ei pretios, batut de de toate vanturile ispititoare diavolesti si ale omenestilor invataturi.

Exista nepasare si lene sufleteasca. Acestea genereaza trandavia sufleteasca, din care cu greu mai poate fi salvat cel ajuns acolo.

A te trezi la realitatea marturisirii este o virtute. Aceasta sfortare ne va face sa alergam la Domnul Iisus, si-L vom regasi pe paginile Sfintelor Scripturi, vorbindu-ne. Vorbele Lui taioase uneori, cand este vorba de pacat, ne vor induiosa, ne vor infricosa, ne vor indemna la rugaciune si pocainta adanca, ca sa se restabileasca pacea constiintei prin impacarea cu Dumnezeu. Cerintele sufletesti se dezleaga, se rezolva prin intelepciunea care vine de Sus. Ea este curata, pasnica, blanda, usor de induplecat, plina de indurare si de roduri bune, fara partinire, nefatarnica. Roada neprihanirii este semanata in pace pentru cei ce fac pace (cf. Iac 3, 17).

Nu este neprihanire afara de Hristos-Domnul. i El ni Se descopera din ce in ce mai luminos, pe masura ce ne adancim in Sfanta Sa Carte si prin rugaciuni cerem descoperire. Numai prin Biblie cladim viata cea noua in Hristos, caci in ea s-a aratat omenirii planul...