Dupa ce Noe a intrat in corabie si Dumnezeu a incuiat usa in urma lui, el era intr-o siguranta deplina. Afara vuiau potopul si prapadul, afara era plangere si moarte, dar inauntru, in corabie, era viata, liniste si mantuire. Valuri uriase acopereau muntii; valuri furioase izbeau si corabia, dar Noe avea o siguranta deplina. Corabia []Dupa ce Noe a intrat in corabie si Dumnezeu a incuiat usa in urma lui, el era intr-o siguranta deplina. Afara vuiau potopul si prapadul, afara era plangere si moarte, dar inauntru, in corabie, era viata, liniste si mantuire. Valuri uriase acopereau muntii; valuri furioase izbeau si corabia, dar Noe avea o siguranta deplina. Corabia plutea cu mantuire peste apele mortii.

Siguranta lui Noe era o siguranta deplina. El avea o izbavire deplina, caci Dumnezeu ii daduse aceasta corabie si El incuiase usa ei. Daca valurile sau oamenii ar fi putut deschide usa corabi ei, Noe ar fi fost pierdut. Dar el nu purta nici o grija si nici o frica din partea aceasta, pentru ca Dumnezeu incuiase usa si El o pazea.

Nici o putere lumeasca sau diavoleasca n-ar fi putut deschide usa, caci Dumnezeu o incuiase si El o pazea.

Noe avea siguranta mantuirii. Dumnezeu Insusi era siguranta lui. Corabia era sub scutul si apararea lui Dumnezeu. Potopul era urgia si mania lui Dumnezeu, dar corabia ea singura era scoasa de sub aceasta urgie. Ea era sub dragostea, sub iertarea si apararea lui Dumnezeu. Noe avea siguranta deplina a mantuirii lui de urgia si prapadul potopului. Aceasta siguranta este o minunata icoana sufleteasca. Ea inchipuie siguranta credinciosilor siguranta celor mantuiti prin scump Sangele Mantuitorului. Corabia lui Noe precum am spus la vremea sa inchipuia Jertfa Mantuitorului, inchipuia moartea Sa cea scumpa prin care ne-a scapat de urgia mortii.

Toti cei care au primit si primesc cu adevarat pe Iisus Mantuitorul si Jertfa Lui cea sfanta au deplina siguranta a mantuirii lor. Tot cel ce crede in Mine zicea Iisus la judecata nu va veni, ci se muta din moarte la viata (Ioan 5, 24).

O, ce mantuire dulce si scumpa avem noi, cei care am aflat cu adevarat pe Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos si Jertfa Lui cea izbavitoare. Noi am scapat dintr-o moarte sigura am scapat de plata pacatului care este moartea (Rom. 6, 23) am scapat din potopul pieirii sufletesti. Pentru pacatele si faradelegile noastre, valurile urgiei lui Dumnezeu se indreapta si spre noi, dar ele se izbesc de corabia mantuirii noastre ele se izbesc de Jertfa Mantuitorului.

Valurile mortii si ale pieirii sufletesti vuiesc in toate partile, insa noi suntem la adapost suntem inauntru, in corabie. Corabia noastra este unsa pe dinafara cu darul si harul Duhului Sfant apele mortii n-au putere asupra ei. Noi avem o deplina siguranta de mantuire in Jertfa cea scumpa a scumpului nostru Mantuitor. Insusi Dumnezeu ne-a dat aceasta siguranta. Asa a iubit Dumnezeu lumea, incat si pe Unul-Nascut Fiul Sau, L-a dat, ca tot cel ce crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata de veci (Ioan 3, 16).

Ah, ce bine este in corabia mantuirii ah, ce linistita este viata celor intrati in corabie si ce plina de dar si de bucuria mantuirii!Viata celor intrati in corabia mantuirii sufletesti este plina de bucuria izbavirii. Corabia mantuirii este plina de naufragiati ; toti cei din corabie era sa ne inecam eram sortiti pieirii, dar ne-a scapat Jertfa cea scumpa a scumpului nostru Mantuitor.

Corabia noastra pluteste peste apele si valurile mortii corabia noastra trebuie sa rasune neincetat de cantari de slava lui Dumnezeu, de cantarile noastre de bucurie si multumita lui Dumnezeu.

Corabia lui Noe era asa facuta ca n-avea decat o usa si o fereastra. Sa faci corabiei tale a zis Domnul catre Noe o fereastra, sus, lata de un cot si usa sa o pui in coasta corabiei, si sa faci corabia cu trei randuri de camari (Fac. 6, 16).

Ce minunata icoana sufleteasca este si aceas ta! Usa din coasta corabiei inchipuie icoana rastignirii din evanghelia de la Ioan 19, 34: si unul dintre ostasi cu sulita coasta lui a impuns si indata a iesit sange si apa . Intrarea in corabia mantuirii ne-a deschis-o sulita si cuiele de pe dealul Golgotei Usa mantuirii noastre este El si Jertfa Lui cea sfanta. Eu sunt Usa, prin Mine de va intra cineva, se...