In lumea asta sunt multi predicatori inzestrati de la Dumnezeu cu dar mare de a predica despre lucrurile mantuirii sufletesti. Dar este unul care ii intrece pe toti: Moartea. Acest predicator vorbeste mai cu putere decat oricare altul. El ne predica mereu despre desertaciunea acestei vieti. Ne arata mereu ca acelasi sfarsit il are in []In lumea asta sunt multi predicatori inzestrati de la Dumnezeu cu dar mare de a predica despre lucrurile mantuirii sufletesti. Dar este unul care ii intrece pe toti: Moartea. Acest predicator vorbeste mai cu putere decat oricare altul.

El ne predica mereu despre desertaciunea acestei vieti. Ne arata mereu ca acelasi sfarsit il are in lumea aceasta imparatul ca si servitorul; milionarul ca si cersetorul. Toti intra in acelasi pamant. Si toti incap in aceias casuta, lunga de doi metri si larga de un metru.

In Biblie este unul care a cautat ca nimeni altul desertaciunea acestei vieti. E inteleptul Solomon. In cartea,,Eclesiastul , inteleptul Solomon, a pus jalnica cautare a acestei vieti trecatoare.,,Facut-am lucruri mari ziditu-mi-am case si am sadit vii mi-am facut gradini si fantani. Mi-am cumparat cirezi de boi si turme de oi. Mi-am strans aur si argint si bogatii mari. Mi-am adus cantareti si cantarete, si multe femei. Am ajuns mai mare decat toti. Tot ce mi-au poftit ochii le-am dat si nu mi-am oprit inima de la nici o veselieApoi, cand m-am uitat cu bagare de seama la toate lucrurile pe care le facusem cu mainile mele si la truda cu care le facusem, am vazut ca in toate este numai desertaciune si goana dupa vant si ca nu este nimic trainic sub soare (Eclesiast cap. 2).

Asa a randuit Dumnezeu, ca inteleptul Solomon sa aiba tot ce poate da...