Cand un pacat il face un individ singur, il ispaseste el. Cand un pacat il face o familie intreaga, il ispaseste toata familia. Cand un pacat il face o lucrare intreaga, il ispaseste toata lucrarea. Cand un pacat il face un popor sau o generatie, il ispasesc toti. Dumneavoastra sunteti majoritatea tineri nu stiti []Cand un pacat il face un individ singur, il ispaseste el. Cand un pacat il face o familie intreaga, il ispaseste toata familia. Cand un pacat il face o lucrare intreaga, il ispaseste toata lucrarea. Cand un pacat il face un popor sau o generatie, il ispasesc toti.

Dumneavoastra sunteti majoritatea tineri nu stiti ca inainte au fost idei politice care au pacatuit. Au pacatuit grav impotriva lui Dumnezeu si a omeniei, si a randuielilor Lui. i, cand a venit vremea sa plateasca, toata aceasta grupare [a platit]. N-a crutat vrajmasul pe nimeni. Oameni nevinovati care, numai pentru ca aderasera candva la aceasta lucrare, au trebuit sa suporte chinuri si dureri; pentru ca insasi unitatea la care aderase el de bunavoie a trebuit sa fie pedepsita pentru pacatele pe care le facuse. i atunci vrajmasul n-a ales pe cel nevinovat. De cele mai multe ori, pentru un singur vinovat, sufar o suta de nevinovati.

Asa ca pacatul se ispaseste totdeauna. i cel care-l face, si cei care ingaduie si accepta pacatul acesta se fac vinovati de participare la pacat. Sfantul Apostol Ioan, apostolul iubirii, zice: Daca vine cineva la voi si nu va aduce invatatura aceasta, sa nu-i ziceti Bun venit! , ca va faceti partasi pacatelor lui. Nici sa nu-l primiti in casa . Sfantul Apostol Pavel, autorul scrisorii catre Corinteni, autorul epistolei despre iubire, in capitolul 13, a zis: Daca n-are cineva dragostea de frati, nici faptul ca-si da viata sa fie ars de viu, [sau ca isi] imparte averea la saraci, [sau ca] are toate darurile din lume nu-l va...