La vremea predicii, mi se da mie cu vantul. Este la rand tocmai Evanghelia cu orbul din Ierihon (Lc 18, 35-42). O potrivire minunata. Parca Dumnezeu anume a randuit lucrurile pentru astazi. Evanghelia insasi marturiseste pentru Oastea Domnului si rosturile ei in lume. E vorba de un orb care se intalneste cu Iisus. In clipa cand []La vremea predicii, mi se da mie cu vantul. Este la rand tocmai Evanghelia cu orbul din Ierihon (Lc 18, 35-42). O potrivire minunata. Parca Dumnezeu anume a randuit lucrurile pentru astazi. Evanghelia insasi marturiseste pentru Oastea Domnului si rosturile ei in lume. E vorba de un orb care se intalneste cu Iisus. In clipa cand aude ca Iisus e acolo, prezent, el uita de toate, alearga la Iisus si-I striga cat poate de tare: Iisuse, Fiul lui David, al mila de mine . Iisus Se apropie de el, il vindeca, dupa ce aude chiar din gura lui marturisirea categorica si hotarata: Doamne, vreau sa vad . Credinta ta te-a mantuit , ii zice Iisus si orbul in data a vazut. A mers apoi dupa Iisus si-L slavea pe Dumnezeu.

Iisus coboara in Ierihon, spre a- i strange oitele ratacite. El era pastorul care nu obosea cautand pe ale Sale. Cu inima Lui divina, stia ca acolo in marginea Ierihonului, in valea pacatului, este cineva uitat, dispretuit si alungat de lume. Era orbul cersetor. Sufle tul lui insa ardea dupa Iisus. De aceea si Iisus Se indreapta intr-acolo. Lume multa era in jurul Lui si-l insotea pe tot parcursul, dar nu spre a-L urma cu duhul, ci din alte ganduri si alte planuri omenesti. Doua inimi care se iubesc de-odata se gasesc fata in fata. Orbul aude zgomot mare. E semn ca vine lume multa. Prilej de-a strange bani multi , ar fi putut zice orbul. Dar la vestea ca trece Iisus, el uita de bani si de toate si striga cat il tine gura: Iisuse, ai mila de mine! Iata-ma, sunt orb si vreau sa vad. M-am saturat cersind. Nu-mi mai place viata aceasta. Eu vreau sa vad. Tu singur ma poti vindeca. Tu esti Hristosul, Tu esti Mantuitorul, Tu esti salvarea mea. Eu vin la Tine cu toata incredintarea si Te rog, da-mi vederea . Cei ce-l auzeau strigand il certau sa taca. Dar el si mai tare striga. i intr-adevar, ca n-a fost dat de rusine. Iisus l-a auzit, l-a chemat la El si l-a tamaduit. Toti si intotdeauna, cati au strigat cu toata inima dupa Iisus, toti cati L-au urmat pe Domnul si au raspuns la chemarea Lui, niciodata n-au fost dati de rusine, pentru ca Iisus a fost cu ei si langa ei, revarsand la vreme binecuvantarea Sa.

Omul din Evanghelie era orb cu trupul. Astazi lumea si chiar bisericile sunt pline de orbii sufletesti. i astazi Ii sus umbla din loc in loc, cautand sufletele. i astazi El vrea sa vindece si sa-i tamaduiasca pe toti orbii acestui veac de intuneric. Dar, lucru dureros! Lumea nu mai aude pasii lui Iisus si nu-L mai simte! Iisus vine, Iisus e in tre noi, ne cauta, ne striga chiar si nimeni nu-L mai aude si nu-L mal ur meaza! E drept, sunt multi cei ce, dupa aparenta, s-ar parea ca sunt ai Domnului si cu Domnul, dar in realitate crestinii sunt atata de putini, ca si astazi, cine se apropie de Iisus cu tot dinadinsul este silit si amenintat de cei multi sa stea ca si pana acum departe de Iisus si sa ramana in aceeasi groaznica orbire.

Iisus poate vindeca si tamadui deplin. El este Doctorul cel mare, Care vindeca si alina, dar lumea nu-L mai...