Isaia 51, 1 Taina puterii, taina pastrarii in neprihanire, taina biruirii ispitelor, taina ramanerii in smerenie este ascultarea de Domnul si este amintirea izbavirii Sale aratata fata de noi. Oricat de mari ar fi incercarile care ne-ar iesi in calea sufletului, oricat de viclene ar fi ispitele, oricat de atragator ar fi pacatul, totusi nimic []Isaia 51, 1Taina puterii, taina pastrarii in neprihanire, taina biruirii ispitelor, taina ramanerii in smerenie este ascultarea de Domnul si este amintirea izbavirii Sale aratata fata de noi.

Oricat de mari ar fi incercarile care ne-ar iesi in calea sufletului, oricat de viclene ar fi ispitele, oricat de atragator ar fi pacatul, totusi nimic nu ne va birui, nici nu ne va abate de pe urmele Domnului daca neincetat vom asculta la Cuvantul Lui. i daca niciodata nu vom uita de unde ne-a scos El.

Insa tocmai in aceste doua parti umbla si vrajmasul sa ne insele: sa nu ascultam de Cuvantul Domnului si sa uitam groapa din care ne-a scos El cu pretul ranilor si al mortii Sale .

Fratii si surorile mele, e mai usor sa te feresti sa nu mai cazi in prapastie decat, dupa ce ai cazut, sa mai iesi iarasi .

E mai usor sa prevezi boala decat s-o vindeci.

E mai usor sa-ti pastrezi curatia decat s-o dobandesti din nou.

Nu uitati, nu uitati niciodata indemnul Domnului: Ce zic voua, zic...