Hristos a inviat! In Duminica a treia dupa Sfintele Pasti, numita si Duminica Mironositelor, Biserica Ortodoxa le pomeneste si le cinsteste pe Sfintele Femei Mironosite, care au venit la mormantul Mantuitorului Iisus Hristos cu miresme de mare pret, primind de la ingeri, inaintea tuturor, vestea ca Hristos a inviat din morti. Aceste femei purtatoare de mir []Hristos a inviat!In Duminica a treia dupa Sfintele Pasti, numita si Duminica Mironositelor, Biserica Ortodoxa le pomeneste si le cinsteste pe Sfintele Femei Mironosite, care au venit la mormantul Mantuitorului Iisus Hristos cu miresme de mare pret, primind de la ingeri, inaintea tuturor, vestea ca Hristos a inviat din morti. Aceste femei purtatoare de mir au devenit marturisitoare curajoase ale Invierii Domnului, invrednicindu-se de marea bucurie a intalnirii cu Insusi Hristos Cel inviat din morti (cf. Matei 28, 9).

Din Noul Testament cunoastem numele unor femei mironosite, si anume: Maria Magdalena, Maria mama lui Iacov si a lui Iosif sau Iosie, Maria lui Cleopa, Ioana sotia lui Huza, un ispravnic al regelui Irod, Salomeea si Suzana, care au ajutat pe Mantuitorul si pe Sfintii Apostoli, in lucrarea sfanta de propovaduire a Evangheliei. La acestea se adauga Marta si Maria, surorile dreptului Lazar din Betania.

Prezenta femeilor mironosite la mormantul Domnului reprezinta un act de mare curaj si de asumare responsabila a marturisirii credintei, prin faptul ca dragostea lor pentru Hristos Domnul a fost mai puternica decat teama provocata de cei care au hotarat rastignirea Sa.

Prin fidelitatea si evlavia lor, femeile mironosite s-au dovedit mai curajoase si mai devotate Domnului Iisus Hristos, decat ucenicii Sai, devenind apostoli catre Apostoli , dupa cum le-a numit...