Ne spune aceasta evanghelie cum va fi ziua Judecatii. Mergeti cu totii la sfanta biserica si ascultati cat de mareata si cat de infricosata va fi ziua aceea. Fiul omului , adica Iisus, va veni atunci si va sedea pe scau nul maririi, inconjurat de toti ingerii cerului. Toate neamurile si toate su fletele se vor aduna si []Ne spune aceasta evanghelie cum va fi ziua Judecatii. Mergeti cu totii la sfanta biserica si ascultati cat de mareata si cat de infricosata va fi ziua aceea. Fiul omului , adica Iisus, va veni atunci si va sedea pe scau nul maririi, inconjurat de toti ingerii cerului. Toate neamurile si toate su fletele se vor aduna si vor sta atunci inaintea judecatii si a dreptului Ju decator.

Crestinilor! Sa nu uitati ca si noi vom fi acolo. Ca maine-poimaine vom intra in pamant, pentru ca sa pu trezeasca mai intai oasele si carnea noastra asa precum si graul inainte de a rasari trebuie aruncat in pamant sa se topeasca.

Cand va sosi apoi ziua cea mare a invierii, un glas va patrunde la noi in adancul pamantului si va striga: Sculati-va, mortilor! . Se va misca atunci tarana noastra, se vor incheia din nou oasele noastre si sufletul nostru cel nemuritor va intra in ele, ca sa le scoata din pamant. Un alt glas vom auzi apoi strigand: Veniti acum la judecata! . i va trebui sa plecam la Judecata cea din urma. Crestinilor! La Judecata din urma nu vom putea lua aparatori si nici cu bani nu vom putea stramba cumpana ei. Judecata din urma va lamuri deplin toata...