Logodna mirelui de maine Daca pentru a dovedi ca Parintele Iosif se trage din vita de eroi, a fost necesar sa patrundem in istoria anilor Revolutiei din 1848, pentru a stabili pe cel al sotiei parintelui, al Iuliei, ne va fi mai usor. In privinta aceasta, pentru a evidentia gradul de rudenie al sotiei parintelui []Tinerii logodnici si miri, Iulia si IosifLogodna mirelui de maineDaca pentru a dovedi ca Parintele Iosif se trage din vita de eroi, a fost necesar sa patrundem in istoria anilor Revolutiei din 1848, pentru a stabili pe cel al sotiei parintelui, al Iuliei, ne va fi mai usor.

In privinta aceasta, pentru a evidentia gradul de rudenie al sotiei parintelui cu Craiul Muntilor, am redat arborele genealogic al acestei vite de eroi, in care a intrat Parintele Iosif.

Prin casatorie s-a inradacinat, cum zice parintele, in arborele vitei, intra si mai adanc intre cei vrednici de amintit, care au facut numai cinste trecutului nostru national, inscriind pagini de glorie in istoria neamului.

Cu ocazia logodnei sale, dintr-o cuvantare a unei rudenii din partea viitoarei sotii, el isi noteaza: O logodna praznuim acum, aici. Dar eu socot ca mai mult decat o logodna praznuim acum. Socrul de maine si mireasa de maine fac parte dintr-o generatie istorica. Fac parte din acea genealogie care a dat neamului nostru pe Marele Erou, martir si mucenic national, Avram Iancu. Mirele de maine [o] sporeste cu o trasatura noua si ospatul de maine ramifica...