1. Sfatuiti cu staruinta si porunciti in Numele Domnului fiecarui frate si sora in casa caruia ar veni un aducator de invataturi straine, sa asculte porunca Domnului care zice: Nici sa nu-l primiti in casa voastra, nici sa nu-i ziceti bun-venit Ci inca din poarta, frumos, dar hotarat, sa-i spuneti: Domnul sa aiba mila []1. Sfatuiti cu staruinta si porunciti in Numele Domnului fiecarui frate si sora in casa caruia ar veni un aducator de invataturi straine, sa asculte porunca Domnului care zice: Nici sa nu-l primiti in casa voastra, nici sa nu-i ziceti bun-venit Ci inca din poarta, frumos, dar hotarat, sa-i spuneti: Domnul sa aiba mila de tine, du-te-n drumul tau, in casa mea nu ai loc. Pleaca si nu mai veni. Atat, si dupa aceea inchide usa ta. i nu va temeti de nimic, caci porunca de a face asa ne-o spune Sfantul Ioan, cel care a stat cu capul pe Inima lui Iisus (II Ioan 10). i Pavel, cel care a scris I Corinteni 13 si Galateni 1, 8-9. i Hristos Insusi (Mt 24, 23-26 si 18, 17).

In felul acesta va veti implini o datorie sfanta fata de pazirea Lucrarii Domnului.2. Din mijlocul nostru, tocmai din mijlocul nostru se vor scula oameni care vor invata lucruri stricacioase, ca sa atraga sufletele din partea Domnului spre partea lor.

Sa nu mai tina invataturile Domnului, ci sa le primeasca pe ale lor.

Sa nu mai mearga in casa Domnului, ci sa mearga in casa lor.

Sa nu mai urmeze Oastea Domnului, ci sa urmeze sectei lorAveti o sfanta datorie sa-i indepartati din Lucrarea Domnului, ca sa nu-i mai faca atata rau. Caci acestia nu se vor indrepta niciodata.3. Da! Acela care se preface mai smerit si mai ascultator pana il inveti, pana il ajuti, pana ii arati totul, ca sa afle bine unde pui tu cheia, spre a sti cum sa-ti vina si sa se aseze el la masada, acela care se preface ca vrea sa-si vanda portia lui de lapte, ca sa-ti cumpere cuvantul si increderea, pentru ca stie el, siretul, ca ai sa-i arati mila si ai sa-i dai tot ce-ti cere, si dupa ce ii vei da painea ta, inima ta si dragostea ta, atunci cand ii va veni lui potrivit, va sti el cum sa-ti infiga cutitul pe la spate, ca sa puna el piciorul in altarul Domnului,mana lui pe toiagul sfantsi steagul lui pe turnul cetatii fratesti.

Dumnezeu sa-i plateasca dupa cum a facut si dupa cum face.4. Da, acela pe care l-ai strans de pe drumuri,l-ai spalat, l-ai hranit si l-ai imbracat,apoi i-ai dat un rost, ca sa fie si el un ucenic , cre zandu-l om,dar el era un demon.

Da, acela care zicea ca l-a strapuns cuvantul tau: Ce-ai facut din inima mea? , acela-ti va strapunge toc mai el inima ta in chipul cel mai miselesc si cel mai murdar.

Ca sa se implineasca profetia: Acela care intinde cu Mine in blid, acela Ma va vinde i acela care mananca...