Israele, pregateste-te ca sa te intalnesti cu Domnul Dumnezeul tau (Amos 4, 12). Da, va veni o zi cand toti, absolut toti ne vom intalni cu El, Ziua cea mai de groaza pentru unii si cea mai fericita pentru altii. Domnul si Dumnezeul nostru ne instiinteaza, in marea Sa iubire, sa ne pregatim din timp []Israele, pregateste-te ca sa te intalnesti cu Domnul Dumnezeul tau (Amos 4, 12).

Da, va veni o zi cand toti, absolut toti ne vom intalni cu El, Ziua cea mai de groaza pentru unii si cea mai fericita pentru altii. Domnul si Dumnezeul nostru ne instiinteaza, in marea Sa iubire, sa ne pregatim din timp pentru cea mai mare zi, cea mai importanta, Ziua Aceea. Oamenii intelepti care au ascultat de Cuvantul lui Dumnezeu si s-au pregatit parasind pacatul, alipindu-se de Domnul Iisus, urmandu-L cu credinciosie si iubire, vor fi cei mai fericiti atunci. Dar cei nepasatori, care nu au vrut sa stie decat de cele lumesti de aici, carora le-a placut doar viata traita in toate pacatele, ei vor trai atunci cea mai mare groaza, un chin cum nu au mai trait niciodata. Da! Unii se vor intalni cu Mantuitorul drag, iar altii cu Judecatorul Drept.

Se spune, in cantarile de la inmormantare, ca despartirea sufletului de trup este grea. Adevarat ca este grea, pentru ca au petrecut ani sau zeci de ani impreuna, au petrecut impreuna si bune si rele, si bucurii si dureri desi o lupta a fost aproape tot timpul intre ele. Sufletul ar fi vrut pe cele ceresti, iar trupul pe cele pamantesti, lumesti. Nepotrivirea aceasta a creat multe dispute intre trup si suflet.

Fericiti cu adevarat sunt doar cei care si sufletul si trupul au avut aceleasi dorinte: umblarea in caile Domnului, Cerul si viata vesnica. Cand Dumnezeu randuieste sa cheme sufletul, el trebuie sa-si paraseasca trupul, parasindu-l spre moarte.

Acum...