Cum stie mangaia Psaltirea sunt dureri pe care singura Psaltirea le poate mangaia E vremea postului. E timpul cand se citeste mai mult ca altadata Psaltirea. Dar aceasta carte trebuie citita nu numai pe timpul postului, ci in toate zilele vietii noastre, caci e cartea cea mai dulce dintre toate cartile de pe pamant. []Cum stie mangaia Psaltirea sunt dureri pe care singura Psaltirea le poate mangaiaE vremea postului. E timpul cand se citeste mai mult ca altadata Psaltirea.

Dar aceasta carte trebuie citita nu numai pe timpul postului, ci in toate zilele vietii noastre, caci e cartea cea mai dulce dintre toate cartile de pe pamant. i e cartea ce poate mangaia mai mult decat toate cartile si mangaierile din lume. Sunt in viata aceasta dureri si framantari pe care singura Psaltirea le poate mangaia si usura.

Autorul Psaltirii este Duhul Sfant, iar Duhul Sfant, Mangaietorul, asa a intocmit aceasta carte, ca ea sa aiba leac si untdelemn pentru toate ranile, durerile, intristarile si framantarile vietii noastre. Esti bolnav? O suta de medici nu pot face la patul tau ceea ce face un psalm.

Esti incercat si intristat? O suta de prieteni si mangaietori nu te pot mangaia asa cum te mangaie Cuvantul lui Dumnezeu din Psaltire. i s-a facut un rau, o nedreptate, si simti ispita de a te mania si a te razbuna? Citeste psalmul 37 si indata te vei linisti. Dam mai jos cateva parti din acest minunat psalm, ca o pilda despre cum stie Domnul sa- i linisteasca si sa- i mangaie copiii Lui:Nu te mania pe cei rai si nu te uita cu jind la cei ce fac raul, caci sunt cositi iute ca iarba si se vestejesc ca verdeata.

Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului, increde-te in El si El va lucra.

El va face sa straluceasca dreptatea ta ca lumina si dreptul tau ca soarele la amiaza.

Taci inaintea Domnului si nadajduieste in El.

Nu te mania pe cel ce izbuteste in umbletele lui, pe...