Un ostas care L-a aflat cu adevarat pe Iisus Cel Rastignit, acela se face si el un vestitor al Lui. Fiecare ostas sa fie, sa se faca, un vestitor al lui Iisus Cel Rastignit! Fiecare ostas sa spuna si altora despre marea minune ce s-a petrecut cu el la picioarele Crucii! Fiecare ostas, care L-a []Un ostas care L-a aflat cu adevarat pe Iisus Cel Rastignit, acela se face si el un vestitor al Lui.

Fiecare ostas sa fie, sa se faca, un vestitor al lui Iisus Cel Rastignit!Fiecare ostas sa spuna si altora despre marea minune ce s-a petrecut cu el la picioarele Crucii! Fiecare ostas, care L-a aflat cu adevarat pe Hristos, sa se faca un nebun pentru Hristos! Fiecare ostas, care a gustat din ospatul Mielu-lui, sa-i cheme si pe altii la acest ospat!Alfa si Omega, inceputul si sfarsitul Oastei este Iisus Cel Rastignit. N-am facut absolut nimic cu Oastea pana nu am pironit in inima si viata fiecarui ostas pe Iisus Cel Rastignit. Nu vom avea decat ostasi de nume si dezertori, pana cand nu l-am atras pe fiecare ostas statornic langa Crucea lui Iisus Cel Rastignit Pana nu l-am legat statornic de Crucea Golgotei cu toate legaturile sufletului sau si cu toate legaturile dragostei ceresti.

Oastea Domnului este aflarea lui Iisus Cel Rastignit. Caci cine L-a aflat pe Iisus Cel Rastignit are totul: are dragoste, are rabdare, are smerenie, are bunatate, are bucurie are viata. Dar cine nu L-a aflat cu adevarat, n-are nimic, oricat de mult i s-ar parea lui ca are.

Oastea Domnului este aflarea lui Iisus Cel Rastignit. Oastea Domnului a iesit din aflarea lui Iisus Cel Rastignit.

Cand a suflat intaia data Vantul Cel Ceresc peste Oastea Domnului, Oastea aceasta a fost o ceata de copilasi stransi langa Crucea lui Iisus Cel Rastignit. O seama de suflete pe care Domnul le-a scos din lume si le-a strans la picioarele Crucii Lui. Oastea Domnului cea dintai a fost dragostea cea dintai, a fost Oastea copiilor lui Dumnezeu, care se intreceau in dragoste, in smerenie, in rugaciune, in jertfa. i aceasta trebuie sa ramana pana la sfarsit Oastea Domnului!Ma uit tot mereu, duhovniceste, peste fronturile Oastei. i parca nu-L vad destul pe Iisus Cel Rastignit. Parca-l vad pe Satana cum pandeste si cum isi bate mereu capul cum sa-L scoata pe Iisus Cel Rastignit din Oaste. Caci stie el, Necuratul, ca o Oaste fara Iisus Cel Rastignit nu mai este nici o primejdie pentru imparatia iadului. Diavolul doarme linistit, doarme bustean langa o miscare religioasa din care lipseste Iisus Cel Rastignit. i, ah! ce nu face diavolul ca sa ne fure pe Ii-sus Cel Rastignit! Sub imboldul lui, lumea nu se impaca cu o Oaste stransa in jurul Crucii lui Iisus Cel Rastignit. Eu ma gandesc de multe ori de ce toate hulele si prigoanele se descarca numai in capul Oastei Domnului. Caci doar mai sunt ele si alte societati religioase (ca: Societatea Sf. Gheorghe , Societaea Femeilor Ortodoxe etc. ). De ce striga lumea numai dupa noi? Pentru ca Satana urla numai acolo unde Il simte pe Iisus Cel Rastignit!Lumea s-ar impaca si cu Oastea Domnului, daca am scoate din ea pe Iisus Cel Rastignit. Lumea s-ar impaca cu orice fel de alta Oaste, afara de cea vestitoare a lui Iisus Cel Rastignit.

Un frate-preot scria anul trecut, negru pe alb, ca Oastea Domnului a fost buna la inceput, pana cand se ocupa numai cu propaganda contra betiei. Dar, de cand le predica oamenilor ne-stiutori despre renastere, a devenit primejdioasa si nu mai trebuie sprijinita.

Avem lipsa de Oastea Domnului, spun altii, pentru sectari! Oastea e buna, dar numai acolo unde sunt sectari! Asa graiesc o multime din hotararile cercurilor pastorale.

Noi am avut lipsa de Oastea Domnului acum cativa ani spunea un inalt demnitar bisericesc din Bucovina pentru ca pe atunci bantuia cu furie sectarismul, dar acum sectarii au slabit si nu mai avem lipsa de ea.

Oastea Domnului e buna, spunea un alt frate-preot, pentru a face public cu ea. Ce ne-am face noi cu cercurile pastorale, daca nu ar fi ostasii care, la chemarea noastra, vin gramada, ca oile? i, iarasi, altii vad in Oastea Domnului o buna nadejde de castig (I Timotei 6, 5), pentru ca ostasii sunt evlaviosi si ascultatori si cu punga.

Adica vedeti ce se intampla si aici: Oastea e buna ca o ciorovaiala cu sectarii, Oastea e buna pentru a face public cu ea etc., dar indata ce pasesti in lume cu o Oaste de renastere sufleteasca,...