In decursul istoriei, omenirea a primit multe vesti insemnate, dar cea mai frumoasa si mai importanta veste pe care a primit-o vreodata, este cea pe care a primit-o prin Fecioara Maria de la Dumnezeu, prin Arhanghelul Gavriil, si care ne aduce aminte de marea iubire a lui Dumnezeu pentru omenirea cazuta in pacat. La Buna Vestire sarbatorim []In decursul istoriei, omenirea a primit multe vesti insemnate, dar cea mai frumoasa si mai importanta veste pe care a primit-o vreodata, este cea pe care a primit-o prin Fecioara Maria de la Dumnezeu, prin Arhanghelul Gavriil, si care ne aduce aminte de marea iubire a lui Dumnezeu pentru omenirea cazuta in pacat.

La Buna Vestire sarbatorim taina minunata a Intruparii Fiului lui Dumnezeu in pantecele Preacuratei Fecioare Maria, taina prin care Dumnezeu Cuvantul, Cel deofiinta cu Tatal si cu Duhul Sfant, Se coboara pe pamant si Se face Om, pentru ca pe om sa-l vindece de pacat si de moarte si sa-i daruiasca viata vesnica.

Acest eveniment este inceputul mantuirii noastre . Acum a fost schimbat cursul omenirii si s-a impartit istoria in doua: inainte de Hristos si dupa Hristos.

Sarbatoarea de astazi este numita Buna Vestire intrucat ne aduce vestea cea buna a mantuirii, asteptata de zeci de veacuri de intreaga omenire, inca de la alungarea lui Adam si Eva din Rai, in urma pacatului stramosesc.

Invatam ca sarbatoarea de astazi, desi se numeste Buna Vestire a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, este si o sarbatoare a Domnului Iisus Hristos, pentru ca astazi Pruncul Iisus este zamislit (de la Duhul Sfant si din Fecioara Maria), iar noua luni mai tarziu Pruncul Se va naste in Betleem. Asadar, Cel ce a binevoit a Se intrupa pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire este sarbatorit in primul rand.

Din sarbatoarea Bunei Vestiri invatam si cat de mare este smerenia Fecioarei Maria. Cand ea intelege ca Dumnezeu lucreaza in viata ei pentru mantuirea lumii, atunci se supune vointei lui Dumnezeu si zice: Iata, roaba Domnului. Fie mie dupa cuvantul tau! (Luca 1, 38).

Invatam, de asemenea, ca Sfanta Fecioara Maria este cinstita sau venerata ca fiind cea dintai dintre toti sfintii, mai...