Tot ce a putut da cerul mai fericit pamantului a fost Hristos, si tot ce a putut da pamantul cerului mai fericit, a fost Maica Sa. Nimeni niciodata nu va putea desparti Jertfa Lui de jertfa ei. Caci niciodata mantuirea noastra n-ar fi putut fi cu putinta fara puterea sa. Asa a vrut Duhul Sfant, [] Tot ce a putut da cerul mai fericit pamantului a fost Hristos, si tot ce a putut da pamantul cerului mai fericit, a fost Maica Sa.

Nimeni niciodata nu va putea desparti Jertfa Lui de jertfa ei.

Caci niciodata mantuirea noastra n-ar fi putut fi cu putinta fara puterea sa.

Asa a vrut Duhul Sfant, iar noi asa sa gasim ca a fost cel mai fericit.

Sa cinstim totul cu o tacere si cu un respect sfant. (Traian Dorz, din Piatra Scumpa ) Maica Domnului fusese aceea care cea dintai auzise din gura trimesului ceresc Vestea Cea Buna, adica Evanghelia.

A fost ea insasi atat de adanc fiica Adevarului, incat s-a putut invrednici sa fie Maica Lui!A fost atat de mult o slujitoare, incat a putut ajunge o vesnica Stapana. (Traian Dorz, din Pasunile Dulci ) Preasfanta Maica a Domnului nostru Iisus, cat de bine se vede ca Tu nu L-ai avut decat pe El, fiindca pe Cruce El Te-a incredintat Sfantului Ioan, ucenicul cel mai statornic si iubit, spre a-ti fi fiu si sprijinitor in locul Fiului si Dumnezeului Tau, care mergea la Tatal.

Ramanand a nimanui pe lume, ucenicul iubit Te-a luat la el acasa, ca pe mama fara nici un fiu.

Cat de vinovati sint cei care vorbesc altfel, necunoscand Scripturile si injosind pe Dumnezeu. (Traian Dorz, din Margaritarul Ascuns ) Sfanta Maica Binecuvantata a Domnului si Mantuitorului nostru, tu ai fost primul invatator binecuvantat al Fiului tau, Imparatul si Invatatorul Lumii.

Nici o facultate din...