Dupa caderea in pacat a lui Adam, toata omenirea era robita de pacat. Mantuitorul Hristos insa, la plinirea vremii, a venit in lume ca sa ne elibereze din acest pacat. El spune: Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal Meu decat prin Mine (Ioan 14, 6). El ne-a deschis Calea, sa []Dupa caderea in pacat a lui Adam, toata omenirea era robita de pacat. Mantuitorul Hristos insa, la plinirea vremii, a venit in lume ca sa ne elibereze din acest pacat. El spune: Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal Meu decat prin Mine (Ioan 14, 6). El ne-a deschis Calea, sa ajungem la Tatal. Mantuitorul ne invata mai departe: Adevarat, adevarat va spun ca oricine savarseste pacatul este rob pacatului, iar robul nu ramane in casa in veac; Fiul insa ramane in veac. Deci daca Fiul va va face liberi, liberi veti fi intr-adevar (Ioan 8, 34-36). Iar Sfantul Apostol Pavel ne spune: Caci robul care a fost chemat in Domnul este un liberat al Domnului. Tot asa, cel chemat liber este rob al lui Hristos (I Cor. 7, 22).

Cat de fericiti sunt toti crestinii care cred in Dumnezeu si-L iubesc pe El din toata inima lor, Ii predau viata si traiesc, in adevar, dupa Cuvantul Domnului! i celor cati L-au primit, care cred in numele Lui, le-a dat putere sa se faca fii ai lui Dumnezeu (Ioan 1, 12). i daca suntem fii, suntem si mostenitori mostenitori ai lui Dumnezeu si impreuna-mostenitori cu Hristos, daca patimim impreuna cu El, ca impreuna cu El sa ne si preamarim (Rom. 8, 17).

Daca Il iubim pe Domnul si facem voia Lui, chiar daca suntem in necazuri si suferinte pe acest pamant, prin El le biruim pe toate. El va stapani astfel asupra fiintei noastre, ajutandu-ne sa fim cu trupul, cu sufletul...