Ceea ce s-a intamplat in zilele lui Lot, cand oamenii mancau, beau, cumparau i pe urma a plouat foc si pucioasa din cer, tot asa va fi in ziua cand se va arata Fiul Omului (Luca 17, 28-30). Despre cum s-a intamplat prapadul cetatilor Sodoma si Gomora, Biblia nu ne spune amanunte mai pe larg. []Ceea ce s-a intamplat in zilele lui Lot, cand oamenii mancau, beau, cumparau i pe urma a plouat foc si pucioasa din cer, tot asa va fi in ziua cand se va arata Fiul Omului (Luca 17, 28-30).

Despre cum s-a intamplat prapadul cetatilor Sodoma si Gomora, Biblia nu ne spune amanunte mai pe larg. Ne spune numai atat: i Domnul a facut sa ploua peste Sodoma si Gomora pucioasa si foc din cer (Fac. 19, 24). Judecata si pieirea cetatilor au venit repede si pe neasteptate. Cei doi ingeri calatori au vestit prapadul seara, iar dimineata, in revarsatul zorilor, a si sosit. tiut-au oamenii despre acest prapad? Au stiut, pentru ca Lot a spus si ginerilor sai vestirea adusa de in geri, iar ginerii, de buna seama, vor fi spus si ei mai de parte aceasta veste. Isi aveau legaturile lor de rudenie si cunoscuti. Se poate spune la sigur ca locuitorii cetatilor auzisera despre vestea prapadului. Ar fi avut timp si sa scape. Intr-o noapte intreaga puteau fugi cu totii din cetate.

De ce n-au facut acest lucru? Pentru ca nu credeau in vestirea Domnului. Ginerii lui Lot au ras de socrul lor cand i-a chemat: Sculati-va si iesiti din locul acesta, caci Domnul vrea sa piarda cetatea. Li se parea o gluma aceasta chemare; au luat in ras vestirea Domnului. Tot asa vor fi facut si ceilalti oameni: Auzi, vecine, cica va ploua la noapte foc si pucioasa cine a mai auzit astfel de minuni? trebuie ca Lot batranul a slabit de minte.

Vor fi ras oamenii, dar, vai, dimineata a venit peste ei prapadul. In locul soarelui se ridicara pe cer nori negri si spaimantatori. Poate ca oamenii dormeau. Un bubuit prelung ii trezi din somn. Din vazduhul incarcat incepu sa cada pucioasa si flacari de foc. Intr-o clipa, cetatile fura inecate in valurile focului. Strigate disperate de oameni si animale rasunau in toate partile. Toti alergau sa scape, dar totul era in zadar. Iata-i si pe ginerii lui Lot! Ei striga pe socrul lor, dar acum e prea tarziu. Inainte cu cateva ceasuri ar fi putut scapa, daca ascultau chemarea lui, dar acum e prea tarziu, e prea tarziu.

Prapadul Sodomei si al Gomorei inchipuie sfarsitul si pe deapsa pacatosilor, inchipuie ziua cea groaznica si neasteptata cand Dom-nul va veni pe norii cerului sa judece lumea (Matei 24, 30). Ceea ce s-a intamplat in zilele lui Lot, cand oamenii mancau, beau, cumparau, vindeau, sa deau, zideau, dar in ziua cand a iesit Lot din Sodoma a plouat foc si pucioasa din cer si pe toti i-a pierdut tot asa va fi si in ziua cand Se va arata Fiul Omului (Luca 17, 28- 30). Ca pe timpul lui Noe si ca pe timpul lui Lot, exact asa va fi si in ziua cand Domnul va veni sa judece...