..

Biblia, fiind Cartea lui Dumnezeu, trebuie citita cu credinta, cu rugaciune si cu ajutorul Duhului Sfant, Care este Autorul si Scriitorul ei Biblia este o Carte scrisa pe intelesul tuturor. Dumnezeu S-a ingrijit si aici ca hrana cea cereasca din Biblie sa fie la indemana tuturor. Biblia cuprinde cea mai usoara hrana duhovniceasca paine []..

Biblia, fiind Cartea lui Dumnezeu, trebuie citita cu credinta, cu rugaciune si cu ajutorul Duhului Sfant, Care este Autorul si Scriitorul ei Biblia este o Carte scrisa pe intelesul tuturor. Dumnezeu S-a ingrijit si aici ca hrana cea cereasca din Biblie sa fie la indemana tuturor. Biblia cuprinde cea mai usoara hrana duhovniceasca paine si apa. Cele mai multe si mai insemnate din invataturile Scripturilor sunt spuse atat de usor, incat si copiii le pot intelege.

Dar in Biblie sunt si mancaruri duhovnicesti mai grele; sunt si locuri mai greu de inteles. Sunt locuri, mai ales unde e vorba despre dogme de credinta pe care Sfintii Parinti le-au meditat o viata intreaga si au scris despre ele carti intregi. Sunt locuri pe care soboare intregi le-au putut lamuri. Astfel de locuri nu se tin de priceperea noastraDe cate ori vei da peste un loc greu din Biblie, sa zici: Asta este o mancare prea grea pentru mine, sa trec mai departe, caci, slava Domnului, este aici, in Cartea aceasta, mancare destula.

Insa durere! Foarte multi crestini, care intra in scoala cea mare a Bibliei, tocmai in greselile acestea cad: se opresc tocmai la locurile cele grele Bag seama si aceasta este o ispita a diavolului.

Traian Dorz- Istoria unei jertfe, cap. 17 -Lupta cu leul, lupta cu ursul