Cica odata lupii au tinut sfat mare despre cum sa-i atace pe vrasmasii lor; pe caini. Spre acest scop au ales dintre ei un lup spion, care sa iasa mai intai printre caini sa afle si sa stiriceasca cat de tari sunt vrajmasii lor. Reintorcandu-se lupul spion din misiunea sa, toata gloata lupilor astepta cu []Cica odata lupii au tinut sfat mare despre cum sa-i atace pe vrasmasii lor; pe caini.

Spre acest scop au ales dintre ei un lup spion, care sa iasa mai intai printre caini sa afle si sa stiriceasca cat de tari sunt vrajmasii lor.

Reintorcandu-se lupul spion din misiunea sa, toata gloata lupilor astepta cu gura cascata la ce va spune trimisul lor. In atentiunea incordata a tuturor lupilor, cel reintors astfel grai: Fratilor! Am umblat cu bine pe unde m-ati trimis. Cuvantul meu cel dintai este: nu va temeti! Vrajmasii nostri caini nici pe departe nu sunt asa de tari cum credeam noi. E adevarat; pe unde am umblat am vazut multime mare de caini, dar am bagat de seama ca din cainii acestia numai cei ce stau legati sunt pentru noi primejdiosi, fiind rai. Insa cei mai multi dintre caini erau de cei nelegati si umblau haimana.

Apoi, am bagat de seama ca intre caini sunt o...