Locul cel mai urat din Biblie ne arata ce poate face diavolul cu ajutorul alcoolului. Sfanta Scriptura este o carte plina de adanci si neintre cute invataturi sufletesti. Intre altele, Scriptura ne arata ca oriunde a fost si este vorba despre mantuirea su fletului, acolo alearga si diavolul. Domnul Iisus a venit in lume sa []Locul cel mai urat din Biblie ne arata ce poate face diavolul cu ajutorul alcoolului.

Sfanta Scriptura este o carte plina de adanci si neintre cute invataturi sufletesti. Intre altele, Scriptura ne arata ca oriunde a fost si este vorba despre mantuirea su fletului, acolo alearga si diavolul. Domnul Iisus a venit in lume sa mantuiasca pe tot omul. Diavolul asijderea alear ga si lucreaza sa piarda pe tot omul.

Din potopul cel de apa scapasera numai Noe si familia sa; din potopul cel de foc al Sodomei si Gomorei scapasera numai Lot si fetele sale. Dar si intr-un loc si in tr-altul, diavolul a alergat sa piarda si pe acesti scapati. Pe Noe, diavolul l-a smintit cu alcoolul, cu betia.

Diavolul isi probeaza armele. Betia o probase cu Noe si proba iesise cu bine. El se apropie acum si de Lot cu aceeasi inselaciune. Iar Lot ne spune Biblia s-a te mut sa ramana in oar (unde se rugase de ingeri sa-l lase). A ramas pe munte si a locuit intr-o pestera cu cele doua fete ale sale. In aceasta pestera s-a petrecut cea mai urata istorie din toata Biblia. Fetele lui Lot, temandu-se ca vor ramane fara copii, au imbatat cu vin pe tatal lor si s-au impreunat, noaptea, cu el (Fac. 19, 30-35).

Ah, ce lucru grozav a facut si aici diavolul cu aju torul alcoolului! Ah, cum a stricat si aici mantuirea ce lor trei suflete cu ajutorul alcoolului! Ah, ce loc urat este acesta in Sfanta Scriptura! Sunt unele glasuri care zic: acest loc trebuie scos din Biblie. Din Biblie trebuie scoase locurile cele urate. Tot asa si dusmanii Sfintei Scripturi arata toate locurile urate din Biblie (So lomon cu femeile, pacatul lui David cu femeia lui Urie, pacatul lui Lot cu fetele sale etc.) si zic: iata aceasta este cartea voastra cea sfanta o carte plina de desfra nari. Se afla chiar si unii dintre oamenii bisericii care spun ca din Biblie ar trebui scoase partile urate.

Ah, ce mare greseala ar fi aceasta! Noi strigam sus si tare ca aceste locuri isi au tot rostul lor, tot intelesul lor si tot locul lor in Sfanta Scriptura. Ele fac parte din integritatea Bibliei. Sfanta Scriptura ne arata deoparte toata calea si toata lucrarea pe care Dumnezeu a facut-o de-a lungul veacurilor pentru mantuirea noastra, a pacato silor. Dar, de alta parte, Scriptura ne arata si toate incer carile si inselaciunile ce le-a facut Satana de-a lungul vea curilor pentru pierzania omului.

Scriptura ne arata urmele Domnului, dar, pe de alta parte ne arata si urmele diavolului. Locurile cele urate din Bi blie sunt urmele diavolului. In aceste locuri, Scriptura ne arata urmele diavolului, ne arata pe diavolul si inselaciu nile ce le foloseste.

Eu cred ca aceste locuri nu numai ca nu trebuie scoase din Biblie, ci, dimpotriva, ele trebuie aratate cu...