5. Pasune este numai dincolo de Usa. O hrana duhovniceasca adevarata pentru fiecare suflet flamand dupa Hristos, o bucurie dorita de inima noastra dupa harul ceresc se gaseste numai dincolo de nasterea din nou. Adica dupa ce ai trecut din felul acesta de vietuire si ai iesit de partea cealalta, adica in viata cea noua []5. Pasune este numai dincolo de Usa.

O hrana duhovniceasca adevarata pentru fiecare suflet flamand dupa Hristos,o bucurie dorita de inima noastra dupa harul cerescse gaseste numai dincolo de nasterea din nou. Adica dupa ce ai trecut din felul acesta de vietuiresi ai iesit de partea cealalta, adica in viata cea noua cu Hristos.

Dupa ce ai intrat prin Hristos, iesind din lume, din prietenia ei, din valmasagul ei, din suvoiul si din potopul desfraului ei (I Ptr 4, 4). i ai ajuns dincolo de toate acestea, in patria si in imparatia Sa.6. Pana nu intri prin Hristos si pana nu iesi din lume, nu gasesti pasunea gustoasa a Cuvantului Sau,nu afli inviorarea Duhului Sfantsi nu cunosti bucuria si fericirea adevaratei partasii cu Tatal-Dumnezeu.7. Fericiti cei care au intrat si au iesit prin Hristos! Ei vor iesi si vor intra in curand, din viata aceasta, Dincolo de ea, in stralucita imparatie vesnica a lui Dumnezeu. Acolo vor gasi vesnicele pasuni verzi si odihnitoare, nespus mai fericite de cum ne-am fi putut gandi noi.8. Cand sufletele oamenilor si mai ales ale fratilor se vor feri de tine cu teama si cu suspiciunesi cand vei vedea ca ochii lor te pandesc cu raceala, cu frica sau cu neincredere,atunci tu esti un pastor strain.

Ingrozeste-te si schimba-te indata si deplin.

Lumina iubitului fiu / Traian Dorz. Sibiu: Oastea Domnului, 2005