Ce minunat este gandul intelepciunii lui Dumnezeu si cata dragoste este in acest gand! Omenirea este formata din aceste doua parti: partea barbateasca si partea femeiasca. Una prin alta si una cu alta. Lumea este ca un camin in care partea barbateasca si partea femeiasca a ei, intr-o adanca si sfanta colaborare, trebuie sa implineasca []Ce minunat este gandul intelepciunii lui Dumnezeu si cata dragoste este in acest gand!Omenirea este formata din aceste doua parti: partea barbateasca si partea femeiasca. Una prin alta si una cu alta.

Lumea este ca un camin in care partea barbateasca si partea femeiasca a ei, intr-o adanca si sfanta colaborare, trebuie sa implineasca acest minunat gand al Intelepciunii lui Dumnezeu pentru care au fost randuiti: inmultirea si infrumusetarea armonioasa a vietii pe pamant.

Daca partea barbateasca este mintea care construieste si aduna, partea femeiasca este mintea care randuieste si pastreaza.

Daca partea barbateasca este inima care voieste si lupta, partea femeiasca este inima care iubeste si impaca.

Daca partea barbateasca este temelia si stalpul, partea femeiasca este frumusetea si acoperisul, fara de care nici temelia, nici stalpul n-ar avea nici un rost si nici o durata.

Cand intr-o casa este saracie din lene, atunci cel mai vinovat este barbatul.

Dar cand este saracie din risipa, atunci cea mai vinovata este femeia.

Cand intr-o casa este cearta, vinovati sunt amandoi.

Dar cand este despartire, cea mai vinovata este femeia.

Cand barbatul este lasat numai singur, el poate face mari greseli. Este ca si cand luntrea ar fi manata numai de o singura vasla.

Cand insa si femeia este la locul ei si isi implineste datoria cu simtul raspunderii, frumoasa ei parte, pe care nimic n-o poate inlocui, ajuta fericit la bunul mers al vietii.

Casa fara barbat este pustie pe dinafara. Casa fara femeie este pustie pe dinauntru s-a mai spus aceasta. Iar lucrul acesta se vede totdeauna atat de amar acolo unde vreo nenorocire a adus despartirea lor, a celor doi.

Au fost mii de ani cand barbatii au condus tari si popoare, fara femei. Mii de ani cand partea barbateasca a lumii a nesocotit dispretuitor partea femeiasca a ei, conducand lumea numai cu partea lor de vointa si de putere, fara partea iubirii si a intelegerii.

Care a fost rezultatul?Istoria si viata omenirii, in tot acest timp, a fost intunecata de...