Cat de felurite sunt drumurile pe care oamenii ajung cu sufletul dezgolit in fata lui Iisus! Pe unul il aduce la Hristos o boala, o nenorocire, un necaz. Pe altul, o predica, o carte sau o cantare, pe unul o ruda, un prieten, un binevoitor, pe altul un dusman sau mai multi. Pentru fiecare om, []Cat de felurite sunt drumurile pe care oamenii ajung cu sufletul dezgolit in fata lui Iisus!Pe unul il aduce la Hristos o boala, o nenorocire, un necaz.

Pe altul, o predica, o carte sau o cantare,pe unul o ruda, un prieten, un binevoitor,pe altul un dusman sau mai multi.

Pentru fiecare om, Dumnezeu a randuit un prilej si o cale, spre a-l intalni cu El, spre a ajunge in fata Lui.

Pentru a-si marturisi pacatul. i pentru a primi iertarea Sangelui Sau.

Tot ce s-a petrecut in viata noastra pana cand am ajuns in fata lui Hristos a fost lucrarea Sa.

Chemarea Lui si grija Lui ne-au insotit pe toate caile pe unde am umblat,pana ce am fost adusi sa-L intalnim pe Iisus.

O, cat de mare este harul Sau fata de noi!Indata ce L-am intalnit pe Hristos Domnul, urmeaza lucrarea pe care trebuie s-o facem noi.

Urmeaza lucrarea credintei noastre in dumnezeiasca impartasire a Jertfei Lui pentru noi,urmeaza lucrarea caintei si a despartirii noastre de pacat. i urmeaza apoi lucrarea dragostei si a ascultarii noastre depline si pana la sfarsit de Duhul Domnului.

Aceasta este mantuirea.(pag. 126-127)*Poti sa vii cu incredere deplina la El tu, acela pe care te osandesc toti. Numai sa fii sincer si smerit, venind la Domnul.

Poti sa vii cu incredere chiar si tu, acela care chiar tu insuti te osandesti. Numai sa vii smerit si sincer.

Caci Hristos Mantuitorul te va scapa sigur de sub orice osanda.

Va va scapa pe toti, numai sa veniti acum la El.()Aceasta este conditia pastrarii mantuirii fagaduite: sa nu mai pacatuiesti.

Haina sufletului curatita cu pretul nespus de mare al Sangelui lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, trebuie neaparat sa fie pastrata in curatie.

Cine stie ce pret mare a fost platit pentru aceasta curatie, acela nici nu va mai putea pacatui cu voia si cu placerea sa niciodata.(pag. 130-131)*Inainte ca Duhul Sfant sa- i inceapa lucrarea Sa Vie si mantuitoare intr-o inima omeneasca, omul savarseste toate hulele si pacatele impotriva Domnului in necunostinta de adevar.

Dar dupa ce Duhul Sfant a trezit in om constiinta pacatului,iar omul a venit, prin credinta in Iisus Hristos, la Tatal si a primit iertarea pacatelor sale, sufletul se afla mai departe sub...