Nu de mult am auzit o intamplare. V-o spun; poate ca stiti, poate ca nu stiti. Pe malul unui canal adanc pescuia un tanar odata. i era singurul fiu al unor parinti bine instariti si bogati. La o miscare gresita, tanarul, vrand sa caute sa arunce, nu stiu cum undita dupa un peste, a alunecat []Nu de mult am auzit o intamplare. V-o spun; poate ca stiti, poate ca nu stiti.

Pe malul unui canal adanc pescuia un tanar odata. i era singurul fiu al unor parinti bine instariti si bogati. La o miscare gresita, tanarul, vrand sa caute sa arunce, nu stiu cum undita dupa un peste, a alunecat si a cazut in canal. Apa era adanca. Pe mal era o multime de oameni. Se uitau la el, se inspaimantau, tipau, urlau si strigau, dar nici unul n-a sarit sa-l scoata pe tanar. Trecand pe acolo, din intamplare, un om binefacator, s-a aruncat in canal. i cu pretul vietii lui l-a salvat pe tanar si l-a scos afara, spre uimirea si bucuria tuturor celorlalti. Dupa ce l-a scos afara teafar, i-a spus la ureche niste cuvinte. i apoi a plecat.

Parintii lui, auzind in graba despre vestea nenorocita, au alergat sa vada. Cand au vazut copilul sanatos si teafar, s-au bucurat din toata inima si au spus: Cine e cel care te-a salvat?Tanarul n-a stiut sa spuna cine este. Dar cum, ce? Nu mi-a spus decat cateva cuvinte la ureche si a plecat. Nu mai stiu cine a fost. i ce ti-a spus la ureche salvatorul tau? Mi-a spus asa: Vezi, sa nu te fi salvat in zadar. Eu mi-am pus in primejdie viata pentru tine. Sa nu te fi salvat in zadar .

Atunci a intelesIntamplarea aceasta este foarte graitoare si pentru noi. A venit Iisus, Fiul lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru, Care i-a dat viata pentru noi, S-a aruncat in prapastia, in focul pierzarii in care zaceam noi, si ne-a scos de acolo cu pretul vietii Sale. El a platit asta cu Sangele Sau, cu viata Sa, cu moartea Sa. i acum ne spune fiecaruia: Vezi, sa nu te fi salvat in zadar. Vezi, sa nu-Mi fi dat pentru tine in zadar viata. Vezi, sa nu-Mi fi cheltuit pentru tine sufletul Meu, sa nu-Mi fi varsat Sangele in zadar pe Cruce .

Cat de adanc trebuie sa aiba rezonanta in sufletul nostru acest cuvant! i neuitat sa ne ramana pentru totdeauna: Hristos ne-a rascumparat, i-a dat viata pentru noi, a parasit cerul. Noi nu stim nu stim sa cantarim pretul cel mare pe care l-a dat El pentru noi.

Spune Mantuitorul in rugaciunea Sa din capitolul 17, de la Ioan: Prosla veste-Ma, Tata, la Tine cu slava pe care-o aveam inainte de intemeierea lumii . Slava lui Dumnezeu! El era adoratul cerurilor, stapanul si creatorul vietii vesnice, pentru ca tot ce s-a facut s-a facut prin El si nimic din ce a fost facut n-a fost facut fara de El. Toate Scripturile arata ce rol stralucit a avut si are Mantuitorul in ceruri.

In capitolul 8 din Proverbe, spune asa de frumos: Eu eram intelepciunea Tatalui cand El a facut cerurile. Cand se...