In Marea Moarta nu traieste nici un fel de vietate. Totul moare si se pietrifica in apele acestei mari otravite. Asa se intampla si cu pestii pe care ii aduce apa Iordanului. Iordanul se varsa in Marea Moarta. Apele lui aduc si pesti. O parte din acesti pesti simt de departe catra nul Marii si fug, []In Marea Moarta nu traieste nici un fel de vietate. Totul moare si se pietrifica in apele acestei mari otravite. Asa se intampla si cu pestii pe care ii aduce apa Iordanului.

Iordanul se varsa in Marea Moarta. Apele lui aduc si pesti. O parte din acesti pesti simt de departe catra nul Marii si fug, indarat. Nu intra in apele mortii. Se pa zesc de ele. Altii insa se lasa dusi de curentul apei si intra in Mare. Toti acestia mor si se pietrifica. Marea Moarta e plina de pesti pietrificati. Cand ii vezi in adancul apei ti se pare ca-s vii. Dar cand ii iei in mana vezi ca-s pie trificati.

Cam asa sunt si crestinii de azi. O parte din ei cei putini simt de departe duhul acestei lumi si se feresc de el. Se feresc de rautatile si stricaciunile cele su fletesti. Inoata contra valurilor acestei lumi.

Altii insa cei multi, multi se lasa tarati de va lurile lumii si intra in marea cea fioroasa a stricaciunilor sufletesti. E plina lumea de crestini pietrificati. E plina lumea de cei care traiesc, dar sunt morti (Apoc. 3, 10).

Prin apele raurilor, ati vazut cum pestii cei vii inoata totdeauna impotriva valurilor. Numai crestinul cel mort se lasa dus si tarat de apele si pacatele lumii acesteia.

Sodoma si Gomora / Iosif Trifa, Editura Oastea Domnului Sibiu, 1998* * *A Holt-tengerben semmilyen l l ny nem...