Iata Saptamana Mare, haideti sa ne-mbratisam, haideti sa lasam dreptatea care credem c-o avem, haideti sa luam iubirea ce se pare c-am uitat, haideti sa ne dam iertarea cu sarut adevarat. Trebuia de mult sa tinem seama de Cuvantul spus, sa vedem Ispititorul cum l-a biruit Iisus, sa-ntelegem ca ispita cea mai grea e cea []Iata Saptamana Mare, haideti sa ne-mbratisam,haideti sa lasam dreptatea care credem c-o avem,haideti sa luam iubirea ce se pare c-am uitat,haideti sa ne dam iertarea cu sarut adevarat.

Trebuia de mult sa tinem seama de Cuvantul spus,sa vedem Ispititorul cum l-a biruit Iisus,sa-ntelegem ca ispita cea mai grea e cea din raisi ca cel mai greu te lepezi de dreptatea care-o ai.

Este Saptamana Mare, iata, este Sfantul Post,haideti in genunchi cu totii, sa uitam de tot ce-a fost,sa ne-ntindem mana pacii si sarutul iubitor,sa iertam, pentru-Nviere, toti si toate tuturor.

Vine Marea Inviere, Vine Pastele Hristos,sa-L intampinam cu suflet primenit si credincios,sa ne innoim fiinta din strafunduri si deplin,sa intram in Sarbatoare oameni noi, cu chip divinTRAIAN DORZ din Cantari Noi , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014