In toamna anului 1928, s-a inecat, in Oceanul Atlantic, marele vapor englez Vestris. S-a repetat cu acest prilej un amanunt ce s-a petrecut si la scufundarea uriasului vapor Titanic. Scufundarea vaporului si moartea i-au surprins pe unii tocmai in clipele cand jucau si isi petreceau in salile de dans. Cand s-a scufundat uriasul vapor Tita-nic, []In toamna anului 1928, s-a inecat, in Oceanul Atlantic, marele vapor englez Vestris. S-a repetat cu acest prilej un amanunt ce s-a petrecut si la scufundarea uriasului vapor Titanic. Scufundarea vaporului si moartea i-au surprins pe unii tocmai in clipele cand jucau si isi petreceau in salile de dans.

Cand s-a scufundat uriasul vapor Tita-nic, ce facea pentru prima data cursa Europa-America, era noaptea pe la orele 11. Lumea isi petrecea prin salile de dans in sune tele valsurilor si al cantecelor de joc. Deodata, uriasul balaur de otel se izbi de un munte de gheata si se rupse in doua. In cateva clipe, jucatorii si petrecatorii intrara in mormantul valurilor. O mie sase sute de oameni pierira in acest prapad grozav. Oare cati dintre ei erau gata pentru aceasta moarte neasteptata?Eu ma gandesc ca o asa corabie ce se scufunda este si lumea de azi. Vuiesc in toate partile valurile si furtu nile stricaciunilor sufletesti, iar oamenii se cufunda in ele petrecand si chefuind.

Se implinesc si aici cuvintele Mantuitorului: Ceea ce s-a intamplat in zilele lui Lot, cand oamenii mancau, beau, cumparau, vindeau, sadeau, zideau, pana in ziua cand a plouat foc si pucioasa din cer si pe toti i-a pierdut, tot asa...