In saracie prisos si darnicie Saracia, lipsa de hrana si imbracaminte nu te mai ingrijoreaza. Avand ca tata pe Acela care ingrijeste de pasarile cerului si imbraca florile campului in podoabe, poti fi fara teama, fiindca Tatal va purta grija de tine cu atat mai mult cu cat esti un copil al Sau, rascumparat []In saracie prisos si darnicieSaracia, lipsa de hrana si imbracaminte nu te mai ingrijoreaza. Avand ca tata pe Acela care ingrijeste de pasarile cerului si imbraca florile campului in podoabe, poti fi fara teama, fiindca Tatal va purta grija de tine cu atat mai mult cu cat esti un copil al Sau, rascumparat prin sangele Domnului Hristos, Preaiubitul Lui (Matei 6, 25-33).

Multumindu-se cu putin, credinciosul copil al lui Dumnezeu nu numai ca nu duce lipsa de nimic, dar poate sa-i ajute si pe altii, care sunt mai lipsiti decat el. El nu poate uita ceea ce Dumnezeu ii spune, ca: avand hrana si imbracaminte, cu acestea vom fi indestulati (I Tim. 6, 8). Acei ale caror haine, stranse gramada pe paturi, in lazi sau in dulapuri, au slujit doar ca hrana moliilor in timp ce saracii si bolnavii au zacut despuiati pe scandura goala! vor striga si se vor tangui din pricina nenorocirilor ce au sa vina peste ei (Iacov 5, 1-6; Matei 6, 19-21).

Increzator in Cel care a spus: Feriti-va de iubirea de argint si indestulati-va cu cele ce aveti, caci Insusi Dumnezeu a zis: Nu te voi lasa, nici nu te voi parasi! (Evrei 13, 5), si: Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui, si toate acestea se vor adauga voua! (Matei 6, 33), cel credincios este milos, ajuta cat mai mult lucrarea lui Dumnezeu si raspandirea Cuvantului Sau si merge linistit inainte, spre Cetatea vietii, stiind ca nu va duce lipsa de nimic. In ziua necazului, va fi...