Frumoasa-i indrazneala vietii re-nnoite, cu cat i-au fost mai negre pacatele traite, cu cat i-au fost mai multe greselile iertate, cu cat i-au fost mai grele durerile-ncercate. Frumos este curajul ce-l capata iubirea, cand afla, dintr-o data, puternic, mantuirea Cand se-ntalneste-n fata cu Dumnezeu, deodata, si inima-i invie ca din mormant salvata. Asa Samariteanca a []Frumoasa-i indrazneala vietii re-nnoite,cu cat i-au fost mai negre pacatele traite,cu cat i-au fost mai multe greselile iertate,cu cat i-au fost mai grele durerile-ncercate.

Frumos este curajul ce-l capata iubirea,cand afla, dintr-o data, puternic, mantuireaCand se-ntalneste-n fata cu Dumnezeu, deodata,si inima-i invie ca din mormant salvata.

Asa Samariteanca a fost dupa-ntalnireacu Domnul, la fantana, aflandu-si mantuireaDin cea mai tematoare, mai slaba si retrasa,a devenit femeia nespus de curajoasaS-a dus, chemand la Domnul cetatea ei intreaga,vestindu-le-Adevarul, ca toti sa-l inteleagaCuvantul si iertarea cu totii sa primeasca,la fel cu-a ei, viata Hristos sa le-o-nnoiasca. i-asa marturisire a dus ea prin cetate,ca s-au intors la Domnul atatea vieti chemate;iar, dupa ani, cand vremea prigoanelor sosise,aici aflara fratii atatea usi deschise*O, voi, Samaritence, aveti pe vesnicie dac-ati aflat pe Domnul o mare datorie:s-aduceti cu-ndrazneala, prin vorba si prin fapta,cetatea voastra-ntreaga la Domnul Ce-o asteaptaTraian Dorz din volumul Scumpele noastre surori Editura Oastea Domnului , Sibiu, 1996