Exista nastere fireasca si exista nastere din duh, exista oameni firesti si exista oameni duhovnicesti. exista traire fireasca si tot asa exista traire duhovniceasca, dupa cum exista cele doua lumi pentru care se nasc si traiesc cele doua feluri de oameni. Lumea fireasca o vedem si o putem avea prin umblarea dupa lucrurile ei. Dar []Exista nastere fireasca si exista nastere din duh,exista oameni firesti si exista oameni duhovnicesti.exista traire fireasca si tot asa exista traire duhovniceasca,dupa cum exista cele doua lumi pentru care se nasc si traiesc cele doua feluri de oameni.

Lumea fireasca o vedem si o putem avea prin umblarea dupa lucrurile ei.

Dar lumea duhovniceasca o putem cunoaste numai prin credinta. i o putem mosteni numai prin dobandirea firii duhovnicesti cu care putem implini conditiile prin care o mostenim!In lumea aceasta au un loc si o mostenire toti cei care sunt nascuti din firea omeneasca si implinesc aceste conditii pe care le cere ea.

Dar in lumea viitoare, in imparatia lui Dumnezeu, nu vor putea avea nici loc, nici parte, decat aceia care, dupa ce au fost nascuti din firea omeneasca de altii, se nasc si ei insisi, prin credinta si prin traire crestina, pentru lumea duhovniceasca, dobandind o noua fire, o noua cunoastere, o noua fiinta, in afara de acestea firesti. Fiinta si viata duhovniceasca, primite din Dumnezeu, prin Cuvantul si Duhul Sau. i pastrate mereu in viata prin aceste doua puteri. i prin mijloacele pe care le-a pus Dumnezeu in Biserica si Evanghelia Sa, prin care El ne intretine viata si trairea noastra duhovniceasca.

Dragul meu, oare tu ai firea...