i i-a zis: Du-te de te spala in Scaldatoarea Siloamului! (care, talmacit, insemneaza: Trimis). El s-a dus, s-a spalat si s-a intors vazand. (Ioan 9, 7) Ascultarea poruncii este si verificarea credintei! Nu porneste la drum acela care nu crede ca va ajunge si nu se osteneste sa semene si sa pliveasca rabdator acela care [] i i-a zis: Du-te de te spala in Scaldatoarea Siloamului! (care, talmacit, insemneaza: Trimis). El s-a dus, s-a spalat si s-a intors vazand. (Ioan 9, 7)Ascultarea poruncii este si verificarea credintei!Nu porneste la drum acela care nu crede ca va ajunge si nu se osteneste sa semene si sa pliveasca rabdator acela care nu are nici o nadejde sa culeaga.

Orbul n-a primit decat o porunca: Du-te de te spala! si nici macar n-a fost insotita de fagaduinta vindecarii ascultarea de aceasta porunca. Totusi el a pornit, fiindca a avut credinta in Acela Care i-a spus: Du-te! Asta este credinta!Mantuitorul i-a spus orbului sa mearga pana la scaldatoarea Siloamului. Iar orbul n-a intrebat pe Domnul: De ce tocmai pana acolo?Dumnezeu Isi are planurile Sale si gandurile Sale cu fiecare suflet pe care vrea sa-l mantuiasca! Cine vrea sa fie mantuit, acela trebuie sa faca intocmai cum spune Hristos. Nu altfel!Trebuie sa mearga pana unde ii spune Domnul, nu mai putin, si sa porneasca atunci cand ii spune El, nu mai tarziu, si sa se duca acolo unde il trimite El, nu in alta parte. i chiar daca omului i s-ar parea ca exista o alta cale si un alt loc mai potrivit, chiar daca mii de predicatori si promisiuni l-ar chema in alta parte, credinta asculta intocmai cum a primit.

Asculta chiar si atunci cand nu poate sa inteleaga de ce i se cere atat.

De ce trebuie sa fie trimisa tocmai acolo. i de ce trebuie sa fie supusa tocmai asa.

Credinta adevarata si sincera asculta intocmai de Cuvantul Domnului si asculta mai ales cu atat mai mult tocmai atunci cand nu poate intelege de ce i se cere asa!Cuvantul lui Dumnezeu este Apa (Ioan 4, 14). Dar sunt anumite locuri unde in aceasta Apa este scaldatoare , locuri unde Apa aceasta se imparte egal si potrivit, si indeajuns pentru toti si peste toti, locuri unde, toti cei care au nevoie sa se spele, pot afla loc potrivit, pot afla apa potrivita si pe masura trebuintei lor, potrivit nevoilor fiecaruia.

Hristos trimite pe fiecare acolo. Hristos acolo te trimite si pe tine. Iar tu trebuie sa mergi la adunare, la biserica, la ascultarea Cuvantului Sau, pentru ca sa te speli, nu pentru ca sa te murdaresti si mai tare.

Trebuie sa mergi ca sa asculti si sa tii intocmai invatatura de acolo, de la adunarea si biserica ta. Trebuie sa mergi la auzirea Cuvantului lui Dumnezeu acolo, pentru a te face mai bun, nu ca sa te faci mai rau (1 Cor. 11, 17)....