Ceva din istoria lui Daniil din Biblie Daniil era dregator in slujba imparatului. Era cel mai vrednic si cinstit. In el era un duh inalt (Dan. 6, 4). Dar zavistia si rautatea omeneasca de totdeauna nu puteau suferi acest lucru. Ceilalti dregatori il urau pe Daniil si cautau sa afle ceva asupra lui []Ceva din istoria lui Daniil din BiblieDaniil era dregator in slujba imparatului. Era cel mai vrednic si cinstit. In el era un duh inalt (Dan. 6, 4). Dar zavistia si rautatea omeneasca de totdeauna nu puteau suferi acest lucru.

Ceilalti dregatori il urau pe Daniil si cautau sa afle ceva asupra lui ca sa-l parasca, dar n-au putut sa gaseasca nimic decat o para mincinoasa si cu asta l-au aruncat in groapa leilor.

Dar Domnul S-a pogorat si in groapa cu dreptul Daniil. Ingerul Sau a inchis gura leilor si nu i-au facut nici un rau lui Daniil , pentru ca Daniil era nevinovat inaintea lui Dumnezeu si avusese incredere in El (Daniil cap. 6).

Daniil in groapa leilor! Iata o istorie care traieste aievea si azi, in atatea si atatea forme. Sunt in viata omului credincios clipe cand rautatea omeneasca vrea sa-i ia viata, vrea sa-i ia numele, cinstea, zestrea morala ce-o are (caci a-i lua cuiva aceasta zestre morala e tot atat ca si cand i-ai taia capul de zece ori). Sunt in viata omului credincios clipe cand rautatea omeneasca il arunca in groapa, in gura leilor. i, iaca asa, m-am trezit si eu deodata aruncat in groapa leilor. i m-am ingrozit. i am strigat ingrozit: Iisuse Doamne, nu ma lasa ma sfasie leii i Duhul Domnului mi-a raspuns ca intotdeauna: Nu te teme, stai linistit! Dar, o Doamne, cum pot eu sa stau linistit in mijlocul leilor? Iosife! Nu te uita la lei, ci te uita la Mine nu te uita la puterea leilor, ci te uita la puterea Crucii Mele la puterea Jertfei Mele. Dar, o Doamne, eu trebuie sa ma apar caci leii mugesc contra mea de se aude in toata tara. Stai linistit stai acum mut, nu deschide gura, caci Eu lucrez (Ps. 39, 9). Lasa-Ma pe Mine sa lucrez Lasa-Ma pe Mine sa te apar i am inceput sa ma linistesc. i am inceput a-mi da seama ca Domnul m-a trecut intr-o scoala noua, cu o lectie noua.

Eu eram dedat pana acum sa fug mereu in corabie . Ca sa nu vad valurile si furtunile ce se ridica in contra mea. Dar acum, iata, Domnul m-a pus in mijlocul leilor si mi-a spus sa stau linistit in mijlocul lor. Grea lectie ! Mi se parea o lectie imposibil de invatat.

Dar slavit sa fie Domnul! A trecut o luna de cand am inceput cu lectia aceasta si ea merge cu bine.

O, ce dulci si sfinte binecuvantari am aflat in groapa leilor! Acum numai parca inteleg de ce m-a intors Domnul asta-vara din calea spre cimitir. Intram in pamant fara sa fi gustat din binecuvantarile pe care le da groapa leilor , prigoana.

In groapa leilor m-am intalnit citind Biblia cu Psalmistul David, care spunea si el ca a stat culcat intre niste lei (Ps. 57, 4).

In groapa leilor m-am intalnit cu Iosif aruncat in groapa de fratii lui.

In groapa leilor m-am intalnit cu Pavel, Apostolul, care spunea si el ca a fost izbavit din gura leului (II Timotei 4, 17).

In groapa leilor m-am intalnit cu Ilie alungat de Isabela, cu Ieremia aruncat in fantana si cu toti alesii Domnului, care au suferit in lupta pentru Cuvantul lui Dumnezeu.

O fratii mei, doar nicaieri nu este Domnul mai dulce decat in groapa leilor Nicaieri n-am simtit Psaltirea mai dulce decat in groapa leilor Nicaieri n-am simtit rugaciunea mai dulce decat aruncat in groapa, in mijlocul leilor.

Niciodata in viata mea n-am trait cu atata putere rugaciunea din Psalmii lui David, ca aici in groapa, in...